UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Lerrie blogt over persoonlijkheidsstoornis
Lerrie blogt over persoonlijkheidsstoornis
Mijn ziekte/beperking Blog

Goed idee!

Lerrie schrijft graag over zijn inspiratiebronnen om positief in het leven te staan. Deze keer haalt hij inspiratie uit een schrijfblok.

keer gelezen
2553

Lerrie heeft schizofrenie, en gaat daar op geheel eigen wijze mee om. Hij laat zich door allerlei mensen inspireren om positief in het leven te staan. Hierdoor voelt hij zich beter en zit lekkerder in zijn vel. Lees zijn blog over een schrijfblok vol ideeën.

‘Ik heb een boek gelezen dat mijn leven veranderde’, zei schrijfster Pam Grout in een TedTalk over creativiteit. Ik dacht: ‘Goh, wat zou dat voor boek zijn, iets spiritueels? Zoals de Bijbel? Of iets van Eckhart Tolle?’ Maar nee, het was een goedkoop schrijfblok, ook wel collegeblok. Huh? Hoe kan dat? Ik heb er ontzettend veel van gekocht in mijn studententijd, maar ze hebben mijn leven nooit compleet veranderd. Hoe zit dat?

‘Nou,’ zei Pam Grout, ‘je schrijft in dat collegeblok elke dag 3 nieuwe ideeën op en daarmee word je creatiever en gelukkiger.’ Goh, dat is een leuk idee! Laat ik dat eens proberen, dacht ik.

Er gebeurde iets vreemds toen ik vervolgens het collegeblok wilde kopen bij de winkel. Bij de kassa zei de medewerker dat ze de productcode niet in de kassa had staan, dus kreeg ik het gratis mee. Dat was erg toevallig en een mooi begin!

Open op tafel

Nu was de vraag: Hoe maak ik hier een nieuwe gewoonte van? Gelukkig had ik van Shawn Achor de 20 seconderegel geleerd. Hierdoor kwam ik op het idee om het collegeblok open op mijn keukentafel te leggen. Op deze manier kostte het maar heel weinig moeite er iets in te schrijven en dacht ik er ook aan.

Het collegeblok leverde allerlei verschillende ideeën op. Over mijn verhuizing, maar ook grappige ideeën, zoals een keer naar een verjaardag gaan in pak. Ik bedacht ook enkele grootse ideeën voor de lange termijn, zoals op het NOS Journaal vertellen over de 2 minutendank-e-mail.

Niets meer vergeten

Wat ook erg prettig is, is dat ik mijn ideeën nu niet meer vergeet. Ook ideeën van anderen voor mij schrijf ik op in dit blok. Voor mijn gevoel is mijn creativiteit toegenomen en het kost maar heel weinig tijd. Bovendien geeft het veel plezier. Misschien vind je het ook weleens leuk om te proberen?

Meer blogs lezen van Lerrie?

Gepubliceerd op: 08-09-2016

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door Pepijn op maandag 31 oktober 2016, 00:12

Ik heb ook vaak goede ideeën.. Nu probeer ik te stoppen met muziek luisteren en tv kijken en het gaat aardig goed.. Ik heb er best veel plezier in! Ook in de keuken ben ik een ware professor.. Ik kook alleen maar uit losse pols en ik bedenk alles zelf.. En lekker dat het is! Mijn bekende uitspraak als ik iets met trots heb gecreëerd.. It's alive!!! Daar kun je echt heel veel ideeën in kwijt in de keuken.. Het heeft wel een wetenschappelijke manier van denken vind ik altijd maar. En dat vind ik leuk.. Ook probeer ik nu geen suiker meer te eten.. Voorheen was dat een zak ruwe rietsuiker per één of twee weken.. Nu nul.. En ik heb de lekkerste koffie ontdekt naar mijn smaak.. Esperenza.. En ik wil mijn eigen thee melange ontwikkelen.. Het moet perfect zijn.. Ik dacht aan lavendel, sinaasappel en misschien witte thee.. Het is nog in ontwikkeling.. Maar ik doe niet zomaar wat.. Ik weet waar ik mee bezig ben.. Ik heb toevallig echt smaak.. Ik kan alles voorstellen.. Dat is mijn gave..

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord