UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Peggy blogt over balans in energie
Peggy blogt over balans in energie
Mijn ziekte/beperking Blog

Peggy zoekt balans

Peggy (30) wil wel, heel graag. Maar dat lijf … dat werkt niet altijd mee.

keer gelezen
2356

Peggy (30, IVA) is geboren met een complexe hart-longafwijking en heeft in haar leven veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht. Omdat ze niet kan werken, biedt bloggen haar een dagelijks doel in haar leven. Op haar website PeggyST schrijft ze over haar medische ervaringen, maar deelt ze ook andere aspecten van haar leven. Lees haar blog over balans.

'Kom op lijf, laten we gaan!'

Soms heb je van die offdays. Bij mij is dat vaak wanneer ik te veel gedaan heb en te weinig rust heb genomen. Hoe voelt zo’n dag? Ik neem je mee in mijn gedachten.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag. Maar dat lijf. Dat lijf werkt niet altijd mee. De balans tussen het hoofd en lichaam is zoek. Dat is al 30 jaren zoek, maar valt met name de laatste jaren echt op.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag succesvol zijn. Waarom eigenlijk? Waar komt toch die oerdrang vandaan? Uit een gevoel van waardeloosheid? Uit een zekere bewijsdrang? Tot op heden moet ik mezelf het antwoord schuldig blijven.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag ergens keihard voor werken. Waar mijn hoofd al geniet van het behaalde succes, trekt mijn lichaam mij terug in de realiteit. ‘Kom op lijf, laten we gaan’, roept mijn hoofd. Aan de onderkant blijft het stil. Rust wordt er geëist. Rust wordt er geclaimd. 5 stappen vooruit, om vervolgens weer 6 stappen terug te moeten zetten.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag in balans zijn. Het hoofd en lichaam weer wat meer op hetzelfde level krijgen. Het hoofd en lichaam nader tot elkaar laten komen. De frustratie een plek geven. De huidige situatie accepteren en blij zijn met wat ik wel allemaal kan.

Ik wil. Ik wil, dus ik ben.

Een dag later sta ik weer fris en fruitig op. Alle gedachten van gisteren laat ik achter mij en ik begin weer hoopvol aan mijn nieuwe dag.

Herken je dit? Wel willen maar niet kunnen? Altijd op zoek naar die balans? Laat je reactie hieronder achter. 

Kijk op Peggy’s blog PeggyST om meer van haar ervaringen te lezen en te bekijken.

Gepubliceerd op: 19-10-2016

Lees meer over

Blog Energie Tips

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door madelief op vrijdag 28 oktober 2016, 11:51

Ja zo gaat het vaak even een licht huishoudelijk klusje .Daarna een boodschapje doen .Maar mjn lijf zegt nee maar denk dat moet toch nog kunnen .Is hoog uit kwartiertje fietsen op mijn electrische fiets .Maar val bijna van vermoeidheid van de trap bij de winkel .Maar weer naar huis op de bank .Ja je HOOFT WIL GRAAG MAAR JE LIJF WEIGERT.

Door Susanne B op woensdag 2 november 2016, 18:33

Beste Peggy,

Je bent met je ervaring over dat het verstand wel wil maar het lichaam niet kan zeker niet alleen. Voor mij geldt dit nu ook al een tijd, ik ben nu twee jaar ziek en recentelijk overgegaan in de WIA. Dat voelt wel heel lullig als je eerst een vette workaholic was en nu ineens niets meer kunt c.q. alles met een dag rust naderhand moet goedmaken. MAAR: ik zie het wat mijn verhaal betreft ook wel als een zegen. Voordat ik ziek werd, had ik geen zicht op dit soort dingen en behandelde ik mezelf als een soort sloofje: ik vroeg en eiste van alles van mezelf maar zag me eigenlijk niet staan, nam me niet serieus, al helemaal niet de tekenen die mijn lijf me gaf. Dus al in al is het beter dat het zo gegaan is, ik heb moeten leren naar mezelf te kijken en goed voor mezelf te zorgen.
Dus wees lief voor jezelf, niet streng, en dat vooral op de dagen dat het even niet zo goed gaat, en wees blij met de dingen die je wel kunt doen.
Dit leven heeft zoveel moois te bieden, enjoy it!

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord