UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
blog over taal en woordgrappen
blog over taal en woordgrappen
Mijn ziekte/beperking Blog

Taal- en woordgrappen en de onvolmaaktheid van de zogenaamd volmaakten

Uitbundig lachen kan je helpen bij het relativeren van de werkelijkheid. Wendy heeft een eigen manier gevonden om eens even flink te lachen.

keer gelezen
619

Wendy Schuchmann (33, Wajong) heeft het syndroom van Asperger en een passie voor schrijven. Op haar blog Wendy Schuchmann deelt zij haar ideeën, gedachten en (schrijf)ervaringen. 

Wie zo hard en uitbundig wil lachen dat het moeilijk wordt om terug te keren naar het leven van alledag, raad ik aan zich te verdiepen in taal- en woordgrappen. Vertrouw erop dat er dan een wereld voor je opengaat die zich nooit meer zal sluiten, al is het maar omdat je die wereld zelf niet eens meer wilt verlaten. Ik wil mijn lezers iets wijsmaken, 'ter leering ende vermaeck'.

Wie mijn advies ter harte neemt, heeft wellicht enkele praktische aanwijzingen nodig. Potentiële liefhebbers van taal- en woordgrappen geef ik dan ook het volgende, welgemeende advies:

lees boeken en websites over steenkolenengels en 'taalvoutjes', geniet van het taalkundig geblunder van hoge dames en heren en ontdek dat iedereen in meer of mindere mate beperkt is in zijn arbeid. Verwonder je over de onvolmaaktheid van de zogenaamd volmaakten en over de krachten en beperkingen van woordelijke communicatie. De volgende sites kan ik je aanbevelen:

Het leuke aan taal- en woordgrappen is dat ze grappig, creatief en slim bedacht zijn, maar het allerleukst is dat ze relativeren.

Tot slot over mezelf

Eind vorig jaar ben ik via een proefplaatsing in dienst gekomen bij het Rijksvastgoedbedrijf, waar ik werk als medewerker accountmanagement. Voor mij een mooie kans om bij te dragen aan een organisatie, deel te nemen aan de arbeidsmarkt en mij als persoon verder te ontwikkelen. Ik ben erg blij dat ik werk heb gevonden!

Heb jij ook iets dat je hard laat lachen en helpt bij het relativeren van de werkelijkheid? Leuk als je het laat weten!

Gepubliceerd op: 20-04-2017

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord