UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
De dromen van een Wajonger
Blog over de dromen van een Wajonger
Mijn ziekte/beperking Blog

Dromen kan iedereen

Als kind droomde Diana de mooiste dingen. Nu staat ze met beide benen op de grond. Het leven is geen droom.

keer gelezen
3188

Diana (36) schreef een blog over dromen hebben én die weer aanpassen, omdat het leven anders loopt dan je verwacht. Ideeën en dromen genoeg, maar door haar Wajong-uitkering is de uitvoering wel eens lastig.

Dromen kan iedereen. Sommige moeten we loslaten. Dromen kunnen transformeren in ideeën die worden omgezet in plannen. En die vervolgens met hart en ziel worden waargemaakt. Andere ideeën verdwijnen langzaam maar zeker uit het zicht. Het zijn net sterren. Op onbereikbare hoogte schijnen ze me tegemoet. Af en toe dooft een klein lichtje, zowel in mijn hart als in de lucht, en dan sterft een ster. Reden: geen tijd, geen aanmoediging en vooral geen geld. We zien de sterren wel, maar kunnen ze niet op volle kracht laten stralen.

Ik straal niet en ben onzichtbaar

Aan kwaliteiten heb ik geen gebrek, en inspiratie en ideeën zijn er voor tien. Mijn plannen bloeien volop en mijn hart gaat harder kloppen. Toch zie ik mezelf niet stralen. Ik blijf onzichtbaar want dat is het lot van iemand in de Wajong. Het hoognodige wordt gedaan voor mij en dat staat niet in verhouding tot alle energie, geld en jaren die het mij heeft gekost.

Potten met geld, maar niet voor mij

Ik zie ook veel onrecht om mij heen. Er wordt vooral veel geïnvesteerd in grootschalige jubelprojecten waar half groen Nederland voor moet sterven en de andere helft van Nederland van wakker ligt door geluidsoverlast. Ik heb het over vliegveld Lelystad. Dan zijn er nog de zogenaamde befaamde ‘gemeentepotjes’ waar na beproeving niemand voor in aanmerking komt. En tot slot nog een hele hoop verwaande mensen die druk bezig zijn zich nog meer geld toe te eigenen.

Dromen veranderen

Dan besef ik weer dat deze mensen allemaal knettergek zijn en vooral heel egoïstisch. Wat bof ik met mijn familie; die kennen mij en kijken naar mij om. Ik laat die droom van een grote pot met geld wel in de lade en hoop dat deze sterft. Misschien roep ik deze eens per jaar wel tot leven in de vorm van een eindejaarslot. Want op de rest hoef ik niet te rekenen.

Hoe zit het met jouw dromen? 

Gepubliceerd op: 01-11-2017

Lees meer over

Blog Ervaringsdeskundige

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord