Naar hoofdinhoud

Kunstcongres met perspectief

Voor wie?

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Dus voor belangstellenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en de mensen die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.  

Wat?

In Noord-, Oost-, Zuid-, West- en Midden-Nederland hebben er tussen januari en april 2017 vijf Kunstcongressen plaatsgevonden. Naast UWV zijn gemeenten, kunst- en cultuur(onderwijs)instellingen en kunstprofessionals in de regio hierbij betrokken. Deelname aan het Kunstcongres met perspectief biedt een podium en staat in het teken van talentontwikkeling, netwerken en exposeren. 

Tijdens het evenement exposeren de deelnemers een beeldend kunstwerk. De gebruikte techniek maakt niet uit: fotografie, beeldhouwwerk, schilderkunst, etc. De pop-up tentoonstelling in de middag is voor een breed publiek toegankelijk. Een kunstcommissie kiest deze dag een aantal kunstwerken die gezamenlijke een expositie vormen in de regio. Alle deelnemers ontvangen namens de kunstcommissie feedback op hun geëxposeerde kunstwerk. 
De creatieven gaan onder leiding van een kunstbuddy (kunstprofessional uit de regio) in kleine groepen aan de slag, geven feedback op de werken, delen kennis en denken mee hoe je nieuwe stappen kunt zetten en jezelf kunt ontwikkelen.

Volgende editie Kunstcongres

Vanaf half november 2017 volgt er meer informatie over het vervolg van het Kunstcongres.

Kunstcongres met Perspectief

Logo Kunstcongres met Perspectief

Platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid