UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kaatje training
Algemeen

Kunstactiviteiten en inspiratie

Interesse in kunstbeurzen, workshops of wedstrijden?

keer gelezen
207

Update juni 2021

‘Kunst met perspectief’ is het hele jaar door zichtbaar. De winnaars van de afgelopen editie hebben deelgenomen aan rondreizende exposities in de regio. Binnen de UWV-kantoren is kunst van kunstenaars met afstand tot de arbeidsmarkt te zien. Sinds januari 2021 is de online training 'Het perspectief van de kunstenaar' beschikbaar op deze site.
Daarnaast zijn er verschillende kunstactiviteiten in het land van kunstorganisaties die 'Kunst met perspectief' ook een warm hart toe draagt. Via deze pagina blijven we je graag inspireren met tips en inspiratie en activiteiten in het land.

Zomer kaart

Jouw kunstenaarschap in bloei

De zomer is begonnen en er is inmiddels weer meer vrijheid. Zo zijn de musea weer geopend en kunnen we de exposities en kunstbeurzen eindelijk weer bezoeken.  De natuur is volop in bloei. Wellicht jouw kunstenaarschap ook. Kunst met perspectief draagt daar graag aan bij en biedt jou daarom de online training en bijgaande inspiratie aan.

Deze illustratie is voor UWV ontworpen door Jaqueline Storm.
Jaqueline is een van de winnaars van Kunstcongres regio Midden 2019. Zie ook haar pagina op deze site.

Fijne, gezonde en creatieve zomer volop groei gewenst!

Online training 'Het perspectief van de kunstenaar'

Vanaf 7 januari is de online training 'Het perspectief van de kunstenaar' beschikbaar op deze website. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze training.
Deze training bestaat uit 4 workshops met video's en opdrachten over 'Ambities en obstakels', 'Waarom, hoe en wat?', 'Ik, mijn werk en de wereld', 'Mijn kunstenaarschap, de basis'.
Bekijk de workshoppagina voor meer informatie en de workshops. Op maandag 12 april is de 2e online vragenuursessie. Nadere toelichting en aanmeldlink vind je op de workshoppagina.

Training Kunst

Webinars en online trainingen van UWV

UWV biedt ook interessante webinars en online-trainingen over o.a. 'LinkedIn', 'Elevator Pitch', 'Hoe maak ik een CV', 'Je eigenschappen in kaart brengen', 'Met een positieve blik solliciteren'. Misschien is er een webinar of training die aansluit bij jouw interesses en behoeftes. Bekijk gerust de websites en schrijf je in (aanmelden gaat met DigiD).
> Webinars en Online trainingen van UWV

Vrouw achter pc

Financiering Permanente Professionele Ontwikkeling ( Werktuig PPO)

Jezelf continu professioneel blijven ontwikkelen is belangrijk voor je duurzame inzetbaarheid en verdienvermogen binnen de sector. Als jij investeert in je professionele ontwikkeling dan kan Werktuig PPO wellicht met je meefinancieren.
Via https://werktuigppo.nl/ kun je een aanvraag indienen tot medefinanciering van je ontwikkelplan. Ook wel PPO genoemd; Permanente Professionele Ontwikkeling.

PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers dus. 
Belangrijk is dus dat je al in de sector werkzaam bent en je minimaal over MBO4 beschikt. Bij de aanvraag moet je je motivatie kunnen onderbouwen; je  idee en hoe je dat wilt realiseren. 
Bekijk de website voor meer informatie en de spelregels.

logo PPO afb

Cultuur+Ondernemen

Veel vragen die kunstenaars en creatieven hebben zijn niet standaard. Voor een succesvolle beroepspraktijk moet je je continu blijven ontwikkelen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Het is prettig om af en toe met iemand van gedachten te wisselen hierover. 
Veel vragen hebben te maken met het vinden van financiering. Vind de route naar financiering van jouw project, product of onderneming met de Culturele Financieringswijzer. Met de wijzer krijg je inzicht in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor jouw financieringsbehoefte. Wil je meer weten over financiering, vraag dan een orientatiegesprek met Cultuur+Ondernemen aan via de website. Daar kun je je ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol informatie en inspirerende verhalen.

cultuur ondernemen logo

KultuurCentrale platform voor Groningse kunstenaars

De KultuurCentrale is live sinds mei 2021.  Sluit ook aan bij de grootste culturele community van Groningen. De KultuurCentrale wordt dé ontmoetingsplek voor Groningers die kunst en cultuur (mogelijk) maken. Op de KultuurCentrale presenteer je jezelf of jouw vereniging, organisatie of band. Maak contact met andere makers en vind de match die past bij jouw interesse, vraag of aanbod.
KultuurCentrale is een initiatief van KultuurLoket, een netwerkorganisatie voor Kunst en Cultuur in provincie Groningen. Hier vind je ook waardevolle informatie en inspiratie voor je kunstenaarschap.

KultuurCentrale

Inspiratie van Toekomstdenken

Het talentontwikkelingsproject Toekomstdenken is afgesloten. In het CBK Emmen was een eindtentoonstelling met werken van de 18 geselecteerde kunstenaars die het masterclass-traject hebben gevolgd, maar deze kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet bezocht worden. Graag willen we dit mooie project wel in het zonnetje zetten. Laat je inspireren door de film van de eindexpositie die je kunt zien op YouTube en onderaan de pagina van Toekomstdenken vind je foto's van alle exposities. 
Toekomstdenken was een project met een inspirerend programma voor amateur- en professionele schilders, beeldhouwers, filmers en fotografen in Drenthe en Overijssel. 
Ook een aantal eerdere deelnemers van het Kunstcongres hebben deelgenomen. Zoals Joyce van Heek en winnaar Kunstcongres Oost 2018 Geo Oplaat  (zie bijgaande foto). Zij hebben een prachtige groei en tentoonstelling neergezet.
Het project Toekomstdenken was een samenwerking tussen Stichting Beeldruimte in Overijssel en K&C.

logo toekomstdenken Geo bij expo

Kunstloc Brabant - kennis- en netwerkorganisatie voor Brabantse kunstenaars

'De ongekende kracht van verbeelding' Laat je inspireren door de vele betekenisvolle projecten van Kunstloc Brabant.
Kunstloc Brabant wil zo veel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.
Als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor Noord-Brabant zet Kunstloc Brabant zich daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld. Van basisschool tot podium, en van professionele maker tot amateurkunstenaar. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg. Bekijk de vele projecten waar wij een bijdrage aan leveren. We bieden expertisenetwerk en toegang tot financiële ondersteuning.

 

Kunstloc Brabant

Brievenbuskunst - vrolijke, unieke en betaalbare kunst op de deurmat

Vrolijkmakende kunst die uniek is, betaalbaar en door de brievenbus past: dat is brievenbuskunst.
Het laat je op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst en kunstenaars.
Het is een platform waarop allerlei kunstwerken, die door de brievenbus passen, te vinden zijn.  Van leren landschapschilderijtjes en mdf-robotjes tot keramieken gevulde koeken en dierencollages. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Het zijn stukken die vrolijk stemmen. 'Kunst maakt blij'.
Past jouw werk binnen dit concept en heb je belangstelling om deel te nemen als kunstenaar? Bekijk voor meer informatie en contactgegevens de website.

Brievenbuskunst logo Kunstwerkjes brievenbuskunst

iktoon: toon je talent!

Iktoon deelt bijzondere verhalen van amateurkunstenaars uit Nederland. Mooie inspiratie, want kunst is van iedereen. Bekijk de verhalen via de website.
Toon je talent!
Iktoon nodigt en daagt iedereen in Nederland ook dit jaar uit om creatief aan de slag te gaan tijdens de Maand van de Amateurkunst (1 t/m 30 juni 2021). Amateurkunstenaars, verenigingen, maar ook culturele én maatschappelijke organisaties zijn welkom om hun kunsten te tonen. Want ook dit jaar laten we met veel enthousiasme zien dat actieve cultuurbeoefening voor iedereen is, juist nu. Kortom, nieuwe kansen, nieuwe kunsten! Post jouw creatieve uitingen op Facebook of Instagram met #iktoon. Organiseer je eigen activiteit onder de vlag van iktoon. 

 

iktoon Expo Oost

Beter met Kunst - activiteiten van Beeldend Gesproken

Kunst met een verhaal - Beeldend Gesproken is dé plek waar professionele kunstenaars met psychische  gezondheidsproblemen een podium vinden om hun werk aan de man te brengen. Kunst speelt voor onze kunstenaars een vaak zeer belangrijke rol in het proces van herstellen uit mentale aandoeningen en later om hun geestelijke balans te behouden.
Wij willen dat de kunst van onze kunstenaars de wereld in gaat en dat ze een volwaardige plek hebben in de samenleving.
Kunstuitleen | Galerie Beeldend Gesproken in de De Hallen Amsterdam organiseert regelmatig exposities en activiteiten. Houdt de website in de gaten voor actueel nieuws en lees het interview met kunstenaar Karwan Abdulla (tevens een winnaar Kunst met perspectief  regio Noord 2017).

Karwan Abdulla BG

Inspiratieverhaal van kunstenaar Tys Damhuis

'Ik ben niet zielig. Ik ben wie ik ben en zeg 'kijk eens naar wat ik wel kan!'. In 2013 werd bij kunstenaar Tys Damhuis uit Deventer een soort van autisme en dyslexie geconstateerd. 'Ik heb geen 24 uur per dag zeven dagen per week zorg nodig. Ik heb een babbel en zoek mijn weg wel'.

Tys maakt fotokunst en ook landschappen van karton. Daarnaast wil hij graag met zijn werk en juist ook zijn verhaal, anderen bewuster maken. Over kunst en over autisme en dyslexi. Hij vindt het belangrijk dat men naar elkaar luistert.
'Ik ben bezig met het aanbrengen van structuur en ritme in mijn leven. Ik heb gelukkig een goede arts bij het UWV die zegt dat hij wil kijken naar mijn kwaliteiten, daar ben ik blij mee. Ik voel mij niet eenzaam. Als je met eenzaamheid om kunt gaan, weet je wat vrijheid is.

Lees het volledige interview op de pagina van Deventer Post en de website van Tys Damhuis.
Foto 1 Tys Damhuis door fotograaf Gerreke van den Bosch.
Foto 2, Kunst UWV-kantoor in Apeldoorn. Onderste rij in het midden een fotowerk van Tys.

Tys Damhuis kunst apeldoorn

Inspiratieverhalen van kunstenaars

Kunstenaars Wouter van Donselaar, Albertus Wolters en Karwan Abdulla hebben in 2020 hun verhaal gedeeld in een interview met Kunst met perspectief. Je kunt hun inspiratieverhaal teruglezen op deze site.

WvD

Kunstenaar Magazine en 'Altijd voor kunst' niewsbrief

Kunstenaar Magazine heeft elke twee weken instructieve, inspirerende en informatieve artikelen en video's over beeldende kunst. De inhoud is actueel en oorspronkelijk, speciaal voor de lezers van Kunstenaar Magazine. Het is voor kunstenaars volledig gratis en lezers hebben ook toegang tot het voortdurend groeiende archief van instructieve en inspirerende artikelen en video's waarin je makkelijk kunt zoeken

'Altijd voor kunst' brengt je wekelijks het laatste kunstnieuws, diverse tips en aanbiedingen nuttig voor jou als kunstenaar! Bekijk de website voor meer informatie over onder andere online exposeren, kunstbeurzen en workshops en/of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kunstenaar Magazne logo altijd voor kunst

Special Arts Inspiratiebulletin en BlijGoed

Special Arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Special Arts brengt je tweewekelijks inspiratie middels hun inspiratiebulletin. Wil je deze ook ontvangen in je mailbox, stuur dan een e-mail naar aanmeldingen@specialarts.nl. Alle eerdere edities kun je ook online terugkijken.

BlijGoed is het verkoopplatform van toegepaste kunstproducten gemaakt door creatieven bij dagbestedingsateliers in het land. Het is een initiatief van SpecialArts. 


 

Special Arts bulletin BlijGoed
Gepubliceerd op: 05-07-2019

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord