UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
WvD
Algemeen

Wat is het Kunst met perspectief?

Het Kunst met perspectief is dé plek voor creatieven en kunstenaars met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Laat je inspireren en doe mee aan de online training 'Het perspectief van de kunstenaar'  of bekijk de inspiratieverhalen van kunstenaars en terugblikken van de evenementen van 2018/2019.

keer gelezen
3459

Voor wie?

Door kunst te maken, creëren creatieven en kunstenaars met een arbeidsbeperking meer perspectief voor zich zelf. Voor de een staat kunst maken voor participatie, het meedoen in de maatschappij. Een dagbesteding bijvoorbeeld. Voor de ander staat kunst voor talentontwikkeling. Er zijn kunstenaars die een professionele kunstopleiding hebben gevolgd en binnen hun huidige mogelijkheden hun beroep uit willen oefenen.

UWV wil de creatieven en kunstenaars (met een afstand tot de arbeidsmarkt) een steuntje in de rug geven. Hulp bij het werken aan perspectief. 

Het Kunst met perspectief is dé plek voor creatieven die willen werken aan hun perspectief. Dus juist ook voor belangstellenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en de mensen die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.  

Kunst met perspectief 2020 / 2021

Vanwege de corona-maatregelen vindt er voorlopig geen live event van Kunst met perspectief plaats.
Hiervoor in de plaats biedt UWV een online-training aan.
Deze gratis online training 'Het perspectief van de kunstenaar' bestaat uit 4 video's met workshops over: Ambities en obstakels, Waarom, hoe en wat?, Ik, mijn werk en de wereld, Mijn kunstenaarschap, de basis.

De training is sinds 8 januari 2021 beschikbaar op de workshoppagina van deze website.
Ervaringsverhalen van kunstenaars en overige inspiratie en activiteiten in de regio's blijven wij delen via artikelen op deze website.

Kunstcongres 2018/2019

De 8e editie van het Kunstcongres vond plaats op verschillende locaties en data in het najaar 2018 en voorjaar 2019. De dagen stonden in het teken van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. De winnaars hebben deelgenomen aan rondreizende exposities in de regio's. Bekijk het expositie-overzicht en hieronder de terugblikken van de evenementen.

Contact

Alle informatie over de online training, tips, de eerdere evenementen, de rondreizende exposities en alle winnaars vind je op deze website.
Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail aan kunstmetperspectief@uwv.nl. Let op, deze mailbox is alleen bestemd voor Kunst met perspectief gerelateerde vragen. Heb je vragen over je uitkering, raadpleeg dan uwv.nl of neem contact op via Mijn UWV of de Werkmap.

Wil je altijd op de hoogte blijven van UWV Perspectief, dan kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief van Perspectief.

Gepubliceerd op: 20-01-2018

Lees meer over

Kunstcongres

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord