UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Laat jouw creatieve talent zien op het Kunstcongres
3 winnaars met hun kunstwerken van kunstcongres west 2019
Algemeen

Wat is het Kunstcongres met perspectief?

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Bekijk de terugblikken van de Kunstcongressen van 2018/2019 om de sfeer te proeven en het talent te zien.

keer gelezen
1349

Voor wie?

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Dus voor belangstellenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en de mensen die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.  

Kunstcongres 2018/2019

De 8e editie van het Kunstcongres vond plaats op verschillende locaties en data in het najaar 2018 en voorjaar 2019. De dagen stonden in het teken van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. De winnaars nemen deel aan rondreizende exposities in de regio's. Bekijk het expositie-overzicht voor een expositie bij jou in de buurt.

Facebookpagina? Evenementen van de nieuwe editie in 2020 plaatsen we wederom op de  Facebookpagina van Kunstcongres met perspectief. Je kunt daar ook makkelijk vrienden uitnodigen om mee te gaan.

Hoe ziet de dag eruit?

De directeur van de museumlocatie houdt het openingswoord. Daarna ga je in kleine groepen aan de slag onder leiding van een kunstbuddy (kunstprofessional uit de regio). Een prettig moment om met elkaar in gesprek te gaan en van gedachte te wisselen. De kunstbuddy kan feedback geven op je werk, deelt kennis en ervaring en denkt graag met je mee hoe je nieuwe stappen kunt zetten en jezelf kunt ontwikkelen.

Tijdens het Kunstcongres mag je een beeldend kunstwerk exposeren. De pop-up tentoonstelling is in de middag voor een breed publiek toegankelijk. De wethouder van de betreffende gemeente opent de tentoonstelling officieel.

De kunstcommissie geeft feedback op alle deelnemende kunstwerken. Je ontvangt binnen een week na het Kunstcongres deze korte feedback per e-mail.
Daarnaast maakt de kunstcommissie na de plenaire lezing de 3 winnaars en de publiekswinnaar bekend. De winnaars mogen als onderdeel van de prijs exposeren bij 3 gastlocaties in de regio.

Contact

Alle informatie over het Kunstcongres met perspectief, de eerdere edities, de rondreizende exposities en de winnaars vind je op deze website. Vanaf eind januari 2020 plaatsen we een update over het de activiteiten in 2020.
Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar kunstcongres@uwv.nl.

Gepubliceerd op: 20-01-2018

Lees meer over

Kunstcongres

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord