UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Laat jouw creatieve talent zien op het Kunstcongres
3 winnaars met hun kunstwerken van kunstcongres west 2019
Algemeen

Wat is het Kunstcongres met perspectief?

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Bekijk de terugblikken van de Kunstcongressen van 2018/2019 om de sfeer te proeven en het talent te zien.

keer gelezen
1038

Voor wie?

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Dus voor belangstellenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en de mensen die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak.  

Kunstcongres 2018/2019

De 8e editie van het Kunstcongres vond plaats op verschillende locaties en data in het najaar 2018 en voorjaar 2019. De dagen stonden in het teken van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. 

Wil je weten wie er nog meer naar het Kunstcongres gaan? Kijk op de Facebookpagina van Kunstcongres met perspectief. Je kunt daar ook makkelijk vrienden uitnodigen om mee te gaan.

Hoe ziet de dag eruit?

De directeur van de museumlocatie houdt het openingswoord. Daarna ga je in kleine groepen aan de slag onder leiding van een kunstbuddy (kunstprofessional uit de regio). Een prettig moment om met elkaar in gesprek te gaan en van gedachte te wisselen. De kunstbuddy kan feedback geven op je werk, deelt kennis en ervaring en denkt graag met je mee hoe je nieuwe stappen kunt zetten en jezelf kunt ontwikkelen.

Tijdens het Kunstcongres mag je een beeldend kunstwerk exposeren. De pop-up tentoonstelling is in de middag voor een breed publiek toegankelijk. De wethouder van de betreffende gemeente opent de tentoonstelling officieel.

De kunstcommissie geeft feedback op alle deelnemende kunstwerken. Je ontvangt binnen een week na het Kunstcongres deze korte feedback per e-mail.
Daarnaast maakt de kunstcommissie na de plenaire lezing de 3 winnaars en de publiekswinnaar bekend. De winnaars mogen als onderdeel van de prijs exposeren bij 3gastlocaties in de regio.

Kunstcongres 2017

Tussen januari en april 2017 waren er 5 Kunstcongressen in verschillende regio's in Nederland. Naast UWV waren gemeenten, kunst- en cultuur(onderwijs)instellingen en kunstprofessionals in de regio hierbij betrokken. Elk Kunstcongres stond in het teken van talentontwikkeling, netwerken en exposeren. Deelname aan het Kunstcongres met perspectief bood creatieven een podium.

  • Kunstcongres West: Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant 
    Maandag 23 januari 2017 in Rotterdam >> bekijk de terugblik 2017

Contact

Alle informatie over het Kunstcongres met perspectief, het programma, achtergrond en de inschrijfformulieren voor Kunstcongres 2018/2019 vind je op deze website. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar kunstcongres@uwv.nl.

Gepubliceerd op: 20-01-2018

Lees meer over

Kunstcongres

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord