UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kunstcongres met perspectief Noord-informatiemarkt-netwerken
Kunstcongres met perspectief Noord-informatiemarkt-netwerken
Kunstcongres Noord

Kunstcongres Noord: informatiemarkt

Op de informatiemarkt kun je informatie en inspiratie vinden bij diverse professionele kunstkenners. Doe er je voordeel mee!

keer gelezen
878

Op de informatiemarkt kun je informatie en inspiratie vinden bij diverse professionele kunstkenners: kunstenaarsplatform, kunstuitlener, galeriehouder, gemeente, kunsteducatie, ondernemersplatform en UWV.

Hoe zet je jezelf en je kunstwerk beter op de kaart? Stel gerust je vragen bij de stand van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel en UWV. Wat zijn de mogelijkheden als zelfstandige en hoe start je je eigen onderneming en wat komt daar allemaal bij kijken? 

Heb je een portfolio of misschien ook je eigen visitekaartje? Neem deze dan mee. Het is een handig hulpmiddel om tijdens de kennismakingsgesprekken te laten zien en eventueel achter te laten bij een organisatie. Tijdens de expositie kun je je portfolio ook bij je kunstwerk ter inzage leggen. 

Wie zijn er allemaal?

Onder andere:

Beeldend Gesproken

Beeldend Gesproken is anders dan andere kunstuitlenen. We hebben uitsluitend kunst van professionele kunstenaars mét een psychiatrische achtergrond. Zie ons als Theo, de zaakwaarnemer van Vincent van Gogh.
Beeldend Gesproken is een sociale onderneming: we verbinden idealisme met zakelijkheid. Ons doel is een inclusieve samenleving, ook voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Beroepsvereniging van Beeldend Kunstenaars (BBK)  

De BBK ondersteunt kunstenaars bij het uitoefenen van hun beroepspraktijk. Zij adviseert en biedt hulp bij specialistische zaken zoals belastingaangifte, uitkeringen, subsidies, juridische kwesties etc. Leden van de BBK kunnen met hun vragen terecht bij het Landelijk Bureau en bij de specialisten van het adviesbureau. 

De BBK is een levendige vereniging die kunstenaars met elkaar verbindt en in contact brengt. 

Daarnaast zet zij zich in voor verbetering van het werk- en leefklimaat van kunstenaars in Nederland d.m.v. haar contacten met overheden en andere kunstorganisaties. In samenwerking met koepelorganisaties oefent de BBK haar invloed uit op landelijk en internationaal kunstbeleid. 

De BBK is uitgever van het BBK Magazine. Deze verschijnt ieder kwartaal met een speciaal thema, boordevol nieuws en achtergrondinformatie over kunst in binnen- en buitenland.

Special Arts  

Special Arts stimuleert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en hun pure talenten daarvoor ontwikkelen. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities, wedstrijden en festivals en door een landelijke kunstuitleen en galerie.

UWV

De medewerkers van de afdeling Uitkeren beantwoorden graag je vragen of verwijzen je eventueel door naar de juiste afdeling. Hoeveel kun je bijverdienen naast je uitkering? Wat zijn de mogelijkheden en hoe zit het met de regelgeving?

De komende periode volgen meerdere organisaties.

Gepubliceerd op: 20-10-2017

Lees meer over

Kunstcongres Noord

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord