UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kunstcongres met perspectief oost-informatiemarkt-netwerken
Kunstcongres met perspectief oost-informatiemarkt-netwerken
Kunstcongres Oost

Kunstcongres Oost: informatiemarkt

Op de informatiemarkt kun je informatie en inspiratie vinden bij diverse professionele kunstkenners. Doe er je voordeel mee!

keer gelezen
2876

Op de informatiemarkt kun je informatie en inspiratie vinden bij diverse professionele kunstkenners: kunstenaarsplatform, kunstuitlener, galeriehouder, gemeente, kunsteducatie, ondernemersplatform en UWV.

Hoe zet je jezelf en je kunstwerk beter op de kaart? Stel gerust je vragen bij de stand van bijvoorbeeld Kunstenschool Kaliber, Cultuurmij Oost en UWV. Wat zijn de mogelijkheden als zelfstandige en hoe start je je eigen onderneming en wat komt daar allemaal bij kijken? 

Heb je een portfolio of misschien ook je eigen visitekaartje? Neem deze dan mee. Het is een handig hulpmiddel om tijdens de kennismakingsgesprekken te laten zien en eventueel achter te laten bij een organisatie. Tijdens de expositie kun je je portfolio ook bij je kunstwerk ter inzage leggen. 

Wie zijn er allemaal?

Onder andere:

* ARToMoNDo
ARToMoNDo betekent letterlijk kunst van de wereld. Beeldtaal is de oudste taal ter wereld. Door creatief bezig te zijn leer je jezelf en de ander kennen. Kunst verbindt. Ons atelier is opgezet als plek voor dagbesteding en arbeidsactivering. De deelnemers zijn divers in leeftijd en achtergrond.  Dit betekent een mooie mix van mensen met verschillende mate van creatieve aspiraties. Het is een kleinschalige, veilige plek waar deelnemers zich creatief en persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Beeldend Gesproken
Beeldend Gesproken is anders dan andere kunstuitlenen. We hebben uitsluitend kunst van professionele kunstenaars mét een psychiatrische achtergrond. Zie ons als Theo, de zaakwaarnemer van Vincent van Gogh.
Beeldend Gesproken is een sociale onderneming: we verbinden idealisme met zakelijkheid. Ons doel is een inclusieve samenleving, ook voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Cultuurmij Oost
Cultuurmij Oost betrekt kunstenaars en culturele instellingen bij actuele opgaven in het onderwijs, de zorg, bedrijven en gemeenten. Met advies, kennis en netwerken vergroot Cultuurmij Oost de impact van de creatieve kracht van kunst in Gelderland.

CultuurCollege
CultuurCollege organiseert trainingen voor professionals in de kunsten, erfgoed en cultuuronderwijs. Ontwikkel je verder in bijvoorbeeld ondernemerschap, les geven of je eigen creativiteit. CultuurCollege ontwikkelt de trainingen samen met hogescholen, culturele instellingen en toptrainers. 

* DEVENTER FOTO KRING
Deventer Foto Kring is een fotografie vereniging met ruim 90 leden uit de regio Deventer en is de één na grootste club van Nederland. Enthousiaste leden organiseren allerlei activiteiten. Wij kennen geen wachtlijst, nieuwe leden zijn welkom ongeacht hun niveau.

Kunst.nl - Business Art Service (BAS)
Kunst.nl is al ruim 30 jaar specialist en marktleider in zakelijke kunstverhuur en –verkoop in Nederland en België. Vanuit de overtuiging dat kunst op de werkplek inspireert, motiveert en een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling van een organisatie, verzorgen wij vandaag de dag kunst voor 1.600 tevreden opdrachtgevers.

Kunstenschool Kaliber
Kaliber Kunstenschool geeft muziek-, theater-, dans- en kunsteducatie aan kinderen, jongeren en volwassenen in Twente. Daarnaast verbindt zij kunst- en cultuureducatie aan de welzijn- en zorgsector met diverse projecten door heel Twente. Hierin betrekt zij kunstenaars en zzp-ers die met doelgroepen ouderen, jongeren en statushouders aan de slag willen om ze te inspireren en te activeren. Dit maakt dat we graag in contact komen met de kunstenaar, die affiniteit en ervaring heeft met het werken met deze doelgroepen. en hierdoor willen helpen ook in hun kracht te staan en hun talenten te herontdekken of te ontdekken dan wel een bijdrage te leveren om hun netwerk te vergroten. Verder heeft Kaliber Kunstenschool een empowerment voor de kunstenaar ontwikkeld waar de kunstenaar middels workshops leert hoe hij of zij zichzelf kan presenteren en zichzelf voor de arbeidsmarkt in de picture kan zetten. Dit project heet ‘Kunstenaar in Beeld”. Op de informatiemarkt is hierover informatie beschikbaar.

Special Arts
Special Arts stimuleert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en hun pure talenten daarvoor ontwikkelen. De stichting doet dat door het kenniscentrum, door exposities, wedstrijden en festivals en door een landelijke kunstuitleen en galerie. 

UWV
De medewerkers van de afdeling Uitkeren beantwoorden graag je vragen of verwijzen je eventueel door naar de juiste afdeling. Hoeveel kun je bijverdienen naast je uitkering? Wat zijn de mogelijkheden en hoe zit het met de regelgeving?

Gepubliceerd op: 19-06-2018

Lees meer over

Kunstcongres Oost

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord