UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kunstcongres met perspectief oost-kunstcommissie in beraad
Kunstcongres met perspectief oost-kunstcommissie
Kunstcongres Oost

Kunstcongres Oost: kunstcommissie

Een kunstcommissie beoordeelt alle werken en kijkt naar verschillende criteria. Uiteindelijk selecteren ze 3 winnende kunstwerken. 

keer gelezen
2711

Elk Kunstcongres heeft een eigen kunstcommissie van 3 personen. Deze commissie beoordeelt alle werken op ontwerp, techniek, kleurgebruik, vlakverdeling, compositie, uitwerking, stijl, authenticiteit en impact op de beschouwer. De kunstcommissie bestaat uit:

Marieke Jooren, kunsthistoricus en conservator Museum MORE

Marieke Jooren (1983) is kunsthistoricus, gespecialiseerd in de beeldende kunst van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Na haar opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werkte zij onder meer 5 jaar als (assistent-)conservator bij het Van Gogh Museum. Tegenwoordig werkt zij als zelfstandig kunsthistoricus en maakt zij tentoonstellingen en boeken voor diverse musea. Sinds april 2018 is ze ook 3 dagen per week werkzaam als conservator voor Museum MORE, waar ze medeverantwoordelijk is voor de tentoonstellingen en collectie.

Foto Marieke door Jochem Jurgens

Marieke Jooren is lid van Kunstcommissie Oost

Charles Michels, beeldend kunstenaar en zelfstandig docent beeldende vorming

Charles Michels (1963) is schilder, illustrator en zelfstandig docent beeldende vorming. Tekenen leerde hij van zijn moeder toen hij 3 was. Toen hij ietsje ouder was, bekwaamde hij zich verder aan de kunstacademies van Den Haag, Toulouse en Rome.
Hij geeft teken- en schilderlessen in Deventer, Apeldoorn, Raalte en Rijssen.
Als illustrator werkt hij voor diverse opdrachtgevers (affiches, brochures) en heeft hij o.a. een aantal kinderboeken geïllustreerd, zoals die van Japie Apekop en Grijze Tijger.
Iets heel anders is een recente opdracht voor illustraties in een boek voor volwassenen over de oorlog in Bosnië.
Ook doet hij aan live tekenen bij bijvoorbeeld theater –of dansvoorstellingen: hierbij tekent hij op een tablet en dat wordt dan direct geprojecteerd op een groot scherm.
In 2017 was Charles gastcurator voor KunstaanZ waar hij in Deventer een expositie samenstelde van bedrijfskunst van Twynstra Gudde.
Werk van Charles is te zien op www.charlesmichels.nl

Foto Charles door Mieke Gresnigt

Charles Michels is lid van Kunstcommissie Oost

Jan Noltes, voorzitter Art Brut Biënnale

Jan Noltes is voorzitter van de Art Brut Biënnale en van HeArt Gallery (Hengelo).

Prijs voor de winnaars

De organisatie van het Kunstcongres regelt voor de betreffende creatieven én de publiekswinnaar minimaal 2 gastbedrijven uit de regio waar ze mogen exposeren. Zij mogen in ieder geval exposeren in de publiekshal van Stadhuis Deventer en het Astrum College Arnhem. Nadere informatie over de gastlocaties volgt.
Daarnaast ontvangen de winnaars Oost een materialenpakket van Royal Talens.

Gepubliceerd op: 20-06-2018

Lees meer over

Kunstcongres Oost

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord