UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kunstcongres Noord: opening expositie Stadhuis Deventer
Algemeen

Rondreizende expositie winnaars 2018/2019

Kunstcongres gewonnen? Dan gaat het pas echt beginnen. De winnende kunstenaars kiezen hun mooiste werken uit en exposeren die in een rondreizende expositie. Waar en wanneer zijn deze exposities?

keer gelezen
143

Van 15 oktober 2018 tot en met 11 maart 2019 heeft de 8e editie van het Kunstcongres met perspectief plaatsgevonden met 5 regionale Kunstcongressen. 200 creatieven hebben zichzelf en hun kunstwerk een podium gegeven.

Elk regionaal Kunstcongres heeft 3 of 4 kunstenaars die een extra podium krijgen. De kunstcommissie heeft 2 of 3 kunstenaars geselecteerd tot winnaar en het publiek koos hun publieksfavoriet. Als onderdeel van de prijs mogen deze Kunstcongreswinnaars exposeren bij gastlocaties in de regio.

Kom de exposities bekijken en laat je inspireren door hun kunst en verhaal.

* Expositie winnaars Noord

De winnaars van Kunstcongres Noord hebben bij 3 locaties gezamenlijk een selectie van hun werken geëxposeerd. Allereerst hebben zij bij Centrum Beeldende Kunst Emmen mogen exposeren. Een mooie start van hun rondreizende expositie.
In september was de tentoonstelling te zien bij VRIJDAG in Groningen. Op zaterdag 14 september hebben Quincy Knippers, Herman Westerdijk en Pieter Bouwkamp ook deelgenomen aan de kunstroute EXPOOST. Het was een goede gelegenheid om zichzelf en hun kunst te tonen aan het publiek.
Van 22 september tot en met 7 november 2019 was de tentoonstelling te zien bij Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden.

Pieter Bouwkamp tv opname Winnaars Noord

* Expositie winnaars Midden

De winnaars Kunstcongres Midden 2019 hebben inmiddels een selectie van hun werken laten zien bij Van Lanschot Kempen in Amsterdam en Concern voor Werk in Lelystad.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de kunstenaars Kitty Korver, Jaqueline Storm, Michiel Knol en Corrado Calderaro in het zonnetje gezet.
Solo-expositie van Kitty Korver was van 23 oktober t/m 16 december 2019 te zien bij Provinciehuis Flevoland in Lelystad.

Uitnodiging expositie midden De winnaars bij de opening bij Van Lanschot Kempen

* Expositie winnaars Zuid

Kunst gaat over emoties, die te vinden zijn in een ziekenhuis en kan werken als baken van inspiratie voor patiënt en hulpverlener. Om die reden biedt Zuyderland Medisch Centrum Heerlen zijn patiënten, bezoekers en medewerkers een prachtige kunstcollectie.
Tot en met 25 april 2019 was de expositie van de winnaars Kunstcongres Zuid een mooie waardevolle toevoeging aan de kunst in het ziekenhuis.

Daarna was de tentoonstelling t/m 30 september te bewonderen bij Kunstlocatie Würth in 's Hertogenbosch. Een prachtige locatie waar momenteel ook de tentoonstelling ' Geometrie en Ironie' van François Morellet is te zien.
De expositie is op 27 juni door de museumleiding en in het bijzijn van de kunstenaars en 135 regionale werkgevers feestelijk officieel geopend.

Van 22 oktober tot en met 30 november 2019 was de tentoonstelling bij Philips te zien. Bekijk het uitgebreide verslag van de opening, de expositie en de foto's via de site.

De winnaars Kunstcongres Zuid krijgen nog een extra expositie. In april 2020 is gezamenlijke tentoonstelling te zien op het hoofdkantoor van Sasha en Sissy Boy in Tilburg. De kunst krijgt extra aandacht tijdens de werkgeversbijeenkomst die op locatie wordt gehouden.

Winnaars Zuid Winnaars Zuid bij Philips

* Expositie winnaars West

Op 20 juni is de expositie van Patrick Hamer, Xander Rijkee en Stefanie Wierda officieel geopend door Arron Bell, lid raad van bestuur CAK; 'Complimenten voor jullie openheid en talent.'
De expositie was t/m 6 september een prachtige aanvulling van het atrium (de entree) van het kantoor van het CAK.

Er volgt nog een nieuwe gastlocatie voor de winnaars Kunstcongres West 2019.

Winnaars West bij CAK

* Expositie winnaars Oost

De winnaars Kunstcongres Oost 2018 hebben inmiddels geëxposeerd bij Stadhuis Deventer en het Astrum College in Arnhem.
Kim Wiggers, Saskia Offerman, Geo Oplaat en Peter Kooij hebben een selectie van hun werken kunnen laten zien en beide keren heeft de wethouder de expositie officieel geopend.
Mogelijk volgt er nog een 3e gezamenlijke expositie. Meer info volgt via deze pagina.

Opening van de expositie in  Deventer met de wethouder en de winnaars
Gepubliceerd op: 28-03-2019

Lees meer over

Kunstcongres

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord