UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Voorwaarden deelname aan het Kunstcongresmet perspectief

Het Kunstcongres met perspectief 2020 start vanaf voorjaar 2020.
Vanaf eind januari 2020 volgt via deze site meer informatie.

Algemene voorwaarden Kunstcongres

- Je kunt uitsluitend deelnemen als je beeldende kunst maakt en tot een van de volgende doelgroepen behoort:

  • je hebt een Wajong-uitkering;
  • je hebt een WIA-uitkering;
  • je hebt een WAO-uitkering;
  • je valt onder de gemeentelijke doelgroep banenafspraak: mensen die vallen onder de Participatiewet en niet 100% van het wettelijk minimum loon kunnen verdienen, (ex)leerlingen vso- of pro. Bekijk voor meer informatie de link doelgroep banenafspraak.

- De organisatie adviseert je om je in te schrijven bij het Kunstcongres dat zo dicht mogelijk bij je woonplaats plaatsvindt. UWV houdt dit congres in samenwerking met gemeenten en andere samenwerkingspartners in de regio. Zo kun je zo optimaal mogelijk gebruikmaken van de aangeboden netwerken in je regio. 

- Inschrijving is mogelijk voor één locatie. 

- UWV verwerkt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Inschrijving is mogelijk vanaf eind april 2018 via het inschrijfformulier op deze website. Openstelling verschilt per regio.

- Inschrijving is mogelijk tot 2 weken voorafgaand aan het betreffende regionale Kunstcongres. Als het beschikbare aantal plaatsen is ingevuld, wordt dit gecommuniceerd via de website.

- Binnen 2 weken na je aanmelding ontvang je een deelnamebevestiging. Nadere informatie (zoals dagprogramma en routebeschrijving) ontvang je uiterlijk 1 week voorafgaand aan het congres waarvoor je je hebt ingeschreven. Informatie over het programma en bijbehorende sprekers vindt je op de regionale pagina's. Deze informatie wordt de komende periode aangevuld.

- UWV behoudt zich het recht voor om deelnemers op basis van de voorwaarden uit te sluiten van deelname.

- Je mag als deelnemer bij inschrijving één kunstwerk inbrengen.

- Het kunstwerk dien je zelf aan te leveren in de ochtend op de dag van het congres bij de betreffende locatie.

- UWV adviseert om naast je kunstwerk ook een handzaam portfolio mee te nemen, voorzien van je naam. Het portfolio kun je namelijk goed gebruiken bij het netwerken en deelname aan de workshops. Indien gewenst kun je je portfolio ook ter inzage leggen bij de speciale portfolioruimte, zodat de bezoekers van de expositie en de juryleden de portfolio’s kunnen bekijken.

- Organisatie Kunstcongres organiseert een programma die in het teken staat van netwerken, talentontwikkeling en exposeren.
Van de deelnemers verwachten wij ook daadwerkelijke deelname aan de dag. Het is niet mogelijk om alleen je kunstwerk af te geven en op te halen, want hierdoor onthouden we mogelijk een andere belangstellende een deelnemersplek. We willen zoveel mogelijk regionale creatieven de kans geven om zichzelf en hun favoriete zelfgemaakte kunstwerk zichtbaar te maken.

- Tijdens het Kunstcongres maakt een professionele fotograaf een fotoverslag voor publicitaire doeleinden. Door deelname aan het congres doe je afstand van de beeldrechten van deze opnames voor publicatie. De foto’s gebruikt UWV onder meer in een fotoreportage op deze website. 

- Deelnemers mogen maximaal één introducé meenemen naar het congres. Dit moet je aangeven op het aanmeldformulier. Het heeft de voorkeur dat introducés niet deelnemen aan de workshops, of gesprekken met de buddy en de informatiemarkt in de ochtend. De sprekers wensen de volle aandacht en willen de kunstenaars informeren en inspireren over kunst en ondernemen. De introducés kunnen na de plenaire toespraak een eigen invulling kiezen. De organisatie van het Kunstcongres probeert een alternatief programma aan te bieden. Daarnaast bieden de locatie en de nabije omgeving voldoende mogelijkheden voor vertier.

Voorwaarden kunstwerk

- Je ingediende kunstwerk mag geen toegepaste kunst zijn.

- Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van je kunstwerk op locatie.

- Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je kunstwerk.

- Je inschrijving moet naast de reguliere gegevens een foto van je kunstwerk en informatie over de titel, afmeting en toegepaste techniek bevatten.

- De presentatie van je werk is in jouw belang. Het is daarom raadzaam om je kunstwerk schoon en onbeschadigd aan te leveren.

- Schilderijen op papier dien je of ingelijst met glas (en evt. passe-partout) met een ophangsysteem aan te leveren. Of niet ingelijst aanleveren, maar dan met pushpins waarmee het kan worden opgeprikt.

- Schilderijen op doek dienen een ophangsysteem te hebben, bij voorkeur een kabeltje, zodat het aan 2 schroeven opgehangen kan worden.

- Het hangend werk mag maximaal 120 cm breed en 120 cm hoog zijn en dient te beschikken over een compleet ophangsysteem.

- Overige kunst (beelden/keramiek e.d.) moet geplaatst kunnen worden op een vlakke ondergrond/sokkel. De organisatie zorgt voor sokkels. Heb je een eigen sokkel, geef dit dan aan in het inschrijfformulier.

- Wanneer je met een installatie (bijvoorbeeld videowerk) wilt exposeren, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de installatie en de benodigde materialen. 

Aan deze voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. 

Wijzigingen onder voorbehoud.

Laat jouw creatieve kant zien op het Kunstcongres

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord