UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
winnaars midden 2017
Eerdere winnaars

Winnaars Kunstcongres 2017

In 2017 werden maar liefst 18 creatieven met een arbeidsbeperking gehuldigd als winnaar van het Kunstcongres met perspectief

keer gelezen
724

In 2017 konden creatieven met een arbeidsbeperking op 5 verschillende locaties het Kunstcongres bezoeken. Dat leverde 18 winnaars op. Naast de eer en publiciteit mochten deze winnaars exposeren bij gastbedrijven in de regio en meedoen aan een ondernemerstest voor creatieven.

Winnaars Kunstcongres Midden 2017 - Almere

Winnaars Kunstcongres 2017 midden

Op de foto: v.l.n.r. Margareth de Oliveira Lima (publiekswinnaar), Sven Romkes (dagvoorzitter), Mandy Molina (UWV), Ineke van Os (winnaar), Joachim Plas (winnaar), Berit van Dobbenburgh (kunstcommissie), Liesbeth Water (kunstcommissie), Elvira van Eijl (kunstcommissie) en Alice Kerckhaert (winnaar).

Een van de winnaars zei na afloop: ‘Ik ben helemaal niet zo zeker van mijzelf en van mijn werk, maar deze erkenning maakt mij reuzeblij en supertrots.’ 

Winnaars Kunstcongres Noord 2017 - Leeuwarden

  • Over ‘Ik heb geen zin’ van Marion Roelink (21, Groningen) zei de jury: ‘Het beeld riep meteen de titel op. Het klopt. Vlakverdeling en kleurgebruik zijn helemaal top. Qua perspectief klopt het beeld niet, maar dat maakt het juist een spannende compositie. De uitstraling van het gezicht drukt het gevoel prachtig uit.’
  • Over ‘Europe after rain’ van JeanPaul Apcar (52, Elp) luidde het oordeel: ‘Het werk is spannend en roept vragen op. Het brengt ons als kunstcommissie in verwarring. De functionaliteit van de stoeptegels wordt uit z’n context gehaald en gecombineerd met zachte materialen (siliconen), daardoor ontstaat iets nieuws.’
  • Publiekswinnaar werd Karwan Abdulla (49, Stadskanaal) met zijn werk ‘Verborgen liefde’.
Winnaars Kunstcongres Noord 2017 met kunstcommissie

Op de foto: v.l.n.r. Karwan Abdulla (winnaar), Ellen-Claire Boomsma (kunstcommissie), Marion Roelink (winnaar), Berit van Dobbenburgh (kunstcommissie), Henk van Beek (kunstcommissie), Fred van Dijk (dagvoorzitter), JeanPaul Apcar (winnaar).

Winnaars Kunstcongres Oost 2017 - Arnhem

Winnaars kunstcongres oost met kunstcommissie

Op de foto: v.l.n.r. Merel Schothorst (winnaar), Charlotte Madson (kunstcommissie), Femke Hogenbosch (kunstcommissie), Berit van Dobbenburgh (kunstcommissie), Bram de Krosse (winnaar) en Lexa Vissers (winnaar). Winnares Patricia ontbreekt op de foto.

Winnaars Kunstcongres West 2017 - Rotterdam

Winnaars Kunstcongres West met kunstcommissie

Op de foto: v.l.n.r. Bianca van Londen (winnaar), Jasper Windhorst (winnaar), Petra Rouwendal (winnaar), Carmen Posno (winnaar) en de kunstcommissie: Anno Fekkes, Berit van Dobbenburgh en Josine Sibum Siberius.

Winnares Bianca van London liet eerder op de dag al weten dat ze Kunstcongres ziet als ‘een leuk podium om haar werk te laten zien en gelijkgestemden te ontmoeten.’ En daar waren alle deelnemers het over uit: met of zonder prijs ging iedereen als winnaar naar huis.

Winnaars Kunstcongres Zuid 2017 - Veghel

Winnaars Kunstcongres Zuid 2017 met kunstcommissie

Op de foto: v.l.n.r. Vlindertje (winnaar 2D), Jan van Hoof (kunstcommissie), Berit van Dobbenburgh (kunstcommissie), Krishna Joeloemsingh (publiekswinnaar), Moniek Gerrits (winnaar 3D) en Anno Fekkes (kunstcommissie). 

 

Fotograaf alle foto's: Erik Kottier

Gepubliceerd op: 26-04-2018

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord