Naar hoofdinhoud

Nieuw: Mijn berichten op Mijn UWV

‘Berichten versturen en ontvangen via Mijn UWV. Dat is handig!’

Heb je een vraag over je uitkering? Dan kun je die nu ook via Mijn Berichten aan UWV stellen. Veilig, snel en gemakkelijk. 

Heb ik recht op een voorziening? Tot wanneer heb ik recht op mijn uitkering? Wat zijn de gevolgen als ik tijdelijk ga werken? Alle vragen die je hebt over je uitkering kun je nu ook rechtstreeks aan UWV stellen door een berichtje te sturen via Mijn Berichten. 

Hoe werkt Mijn Berichten van UWV?

Het werkt eenvoudig. Je logt met je DigiD-code in op Mijn UWV. Links in het keuzemenu vind je de berichtenfunctie Mijn Berichten. Je kiest een situatie, vult zelf een onderwerp in, stelt je vraag en verstuurt het bericht. Je bericht komt direct binnen bij UWV Klantencontact. Je vraag wordt binnen 24 uur beantwoord, behalve in het weekend. UWV kan via Mijn Berichten ook een vraag aan jou stellen of een mededeling sturen, bijvoorbeeld als er meer informatie van je nodig is om een aanvraag van een uitkering te beoordelen. Wil je het graag direct weten als er een nieuw bericht voor je is? Meld je dan aan voor de Berichtenbox.

Berichten UWV nalezen

Alle vragen die je via de telefoon kunt stellen kun je ook in een bericht stellen. Veilig, snel en gemakkelijk. Het grote voordeel van Mijn Berichten is dat alle berichten automatisch gearchiveerd worden. Je kunt zo alle verstuurde en binnengekomen berichten eenvoudig terugvinden en op je gemak nog eens nalezen.

Niet alleen maar digitaal

De nieuwe berichtenfunctie is een aanvulling op bestaande communicatiekanalen van UWV. Naast de berichten die je via Mijn Berichten stuurt of ontvangt kan UWV ook nog via een brief of per telefoon contact met je opnemen. 

Sneller op de hoogte van berichten UWV

Steeds meer overheidsorganisaties gebruiken de Berichtenbox op MijnOverheid.nl. Deze Berichtenbox is je persoonlijke postbus waarin overheidsorganisaties berichten plaatsen. Ook UWV gebruikt de Berichtenbox om je te informeren over digitale post of documenten die voor je klaar staan. Met de Berichtenbox weet je het dus sneller als er post van UWV is. Wil je je aanmelden voor de Berichtenbox? Ga dan naar MijnOverheid.nl. Daar registreer je je met DigiD. Volg daarna de instructies.

Berichten bij een WW-uitkering

Heb je ook een WW-uitkering? Op Werkbladmagazine vind je een artikel waarin het verschil uitgelegd wordt tussen berichten in Mijn UWV en Mijn Werkmap.

Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Verlaging wajong arbeidsvermogen

Verlaging van de Wajong op 1 januari 2018

De maximale uitkering van Wajongers met arbeidsvermogen verandert per 1 januari 2018. Wie gaat hier iets van merken?

Hulpverlening door Bremanregeling

Loonaanvulling met de Bremanregeling

Heb je een Wajong-uitkering en verdien je minder dan normaal? Misschien kom je in aanmerking voor de Bremanregeling.

Online rekenhulp Wajong

Vernieuwde rekenhulp voor Wajongers

Met de nieuwe rekenhulp kan iedereen die zijn definitieve beoordeling arbeidsvermogen heeft ontvangen, zien hoeveel er verandert in de hoogte van zijn of haar uitkering.

hoogte arbeidsongeschiktheidsuitkering verschillend bij dezelfde ziekte.

Zelfde ziekte, andere beoordeling door UWV

2 mensen met dezelfde ziekte krijgen soms toch een verschillende uitkering. Hoe kan dat?