UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Fotograferen met een depressie
Fotograferen met een depressie
Actief blijven Video

Video: 10x Black Dog: leven met een depressie

Patricia fotografeerde 10 mensen met hun zwarte hond. De hond staat symbool voor depressie. 

keer gelezen
1

Patricia van de Camp maakte 10 zwart-witportretten van verschillende mensen. Een ding hebben de foto’s gemeen: er staat een zwarte hond op.

'I had a black dog, and his name was depression'

Het filmpje 'I had a Black Dog' op YouTube (in het Engels, Nederlands ondertiteld) inspireerde fotografe Patricia van de Camp (46, Wajong) tot het maken van de fotoserie Black Dog. Het filmpje begint met: ‘I had a black dog, his name was depression.’ De zwarte hond staat symbool voor depressie. 

Gezocht: mensen met depressie en zwarte hond

Patricia plaatste een oproepje op Facebook: ‘Gezocht voor een fotosessie: mensen die aan depressies lijden én een zwarte hond hebben.’ De reacties stroomden binnen. ‘Ik heb verschillende mensen met een depressie gefotografeerd. Allemaal samen met hun zwarte hond. Zelf lijd ik ook aan terugkerende depressies, waardoor ik al lang in de Wajong zit. Ik zag het project als een kans om in contact te komen met mensen die net als ik depressies hebben, en hoopte iets van ze te kunnen leren. Iedereen gaat er immers weer anders mee om. En ik hoop met deze serie een bijdrage te kunnen leveren aan het bekend raken met depressies.’

Foto Patricia: gemaakt door Esther Prinsze

Gepubliceerd op: 28-06-2016

Reacties

Door Gabrielle op woensdag 29 juni 2016, 08:39

Wat een prachtige en indringende fotoserie. Ik krijg er een brok van in mijn keel.

Door Joke Barnhorn op woensdag 29 juni 2016, 13:59

Prachtige foto`s, met name de blonde vrouw die achterom naar haar hond kijkt, het is alsof zij en haar hond een `draadje` met elkaar hebben.
Ontroerend.

Door Femke op woensdag 29 juni 2016, 21:53

Dat vond ik ook de mooiste Joke, je ziet de hond bezorgd naar zijn baasje kijken. Echt heel mooi gedaan deze serie. Hier nog een depressief persoon, met zwarte honden. Die honden krijgen mij vaak aan het lachen.

Door mirjam slegh op woensdag 6 juli 2016, 19:33

Wat een bijzonder mooi project, "Black Dog". Ik lijdt zelf aan distymie (chronische depressie) en zit sinds 2001 volledig in de WAO. een half jaar geleden heb ik een wit hondje genomen, PIXIE. om meer regelmaat in mijn leven te krijgen en meer buiten te zijn. het gaat heel goed met ons, ondanks dat ik overspannen ben geraakt door de 'opvoedstress'en de grote verantwoordelijkheid om zo'n klein puppie op te voeden tot een lieve, gehoorzame en vrolijke hond.
Ik zou heel graag mee willen doen aan het volgende project van Patricia van de Camp, om mensen met een depressie op de kaart te zetten.
groeten van Mirjam Slegh en PIXIE.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord