UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
blog lerrie random acts of kindness
blog lerrie random acts of kindness
Actief blijven Blog

Lerrie wil een golf van geluk door de wereld laten gaan

In augustus gaat Lerrie duizend vriendelijke daden doen

keer gelezen
4948

Lerrie deed vorig jaar 170 vriendelijke dingen en hij zag wat dat met mensen deed. Dit jaar gaat hij voor 1000 vriendelijke dingen en hij hoopt dat veel mensen met hem meedoen.

'Ik wil het goede voorbeeld geven'

Het doen van altruïstische daden - in Amerika ook wel random acts of kindness genoemd – werkt stressverminderend en draagt bij aan de geestelijke gezondheid van mensen. Dat was de uitkomst van het baanbrekende onderzoek uit 2010 van de Amerikaanse psycholoog Shawn Achor (Happiness Advantage).

Wow, dus door aardig te doen naar anderen, help je ook jezelf? Die gedachte inspireerde me om in augustus 2016 170 vriendelijke daden in 21 dagen te doen. Hier kan je zien hoe zo'n dag er uit zag. Ik kreeg ontzettend veel leuke reacties van bekende en onbekende mensen. Dit maakte mij ervan bewust dat je met behulp van kleine gebaren mensen erg blij kunt maken. Later, toen mijn acties aandacht kregen in de media, realiseerde ik mij hoeveel die kleine gebaren met een maatschappij kunnen doen.

‘Random acts of kindness’-maand 

Om bovenstaande redenen roep ik augustus 2017 uit tot ‘random acts of kindness’-maand wereldwijd. Ik hoop mensen van over heel te wereld te stimuleren om vriendelijke daden te doen. In de hoop daarmee een golf van geluk door de wereld te laten gaan. Zelf geef ik het goede voorbeeld door in augustus duizend (!) vriendelijke daden te doen. Zo ben ik van plan om cadeautjes achter te laten in de trein, vriendelijke kaartjes en krasloten in de bus te doen bij een studentenflat en Facebookrecensies te schrijven voor organisaties die ik dankbaar ben. Kijk deze video voor meer info over het plan.

Meer blogs lezen van Lerrie?

Voor meer Inspiratie kun je kijken op de Inspiratie-pagina van UWV Perspectief.
 

 

Gepubliceerd op: 19-05-2017

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord