UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Mijn Leven Gertjan
Gertjan werkt in het groen als vrijwilliger
Actief blijven Interview

Mijn Leven: 'Mijn droom is een zelfstandige woning'

Gertjan was een perfectionist en had veel last van dwanggedachten. Werken was lastig. Gelukkig zijn zijn angsten nu sterk verminderd en doet hij veel vrijwilligerswerk buiten in het groen.

keer gelezen
1921

Gertjan Bosman (50, Wajong) is sinds kort zijn angsten en dwanggedachten de baas. Hij heeft zijn buik een beetje vol van woongroepen en wil graag een eigen stekkie. 

‘Ik ben voor mijn gevoel heel lang een kind van twaalf geweest. Ik ben vijftig, maar ik voel me eigenlijk net pas volwassen. Vroeger was ik altijd heel erg gestrest en druk. Ik kon me niet uiten. Alles moést, ik was een perfectionist en had veel last van dwanggedachten. Ik zag de wereld in een straal van tien, vijftien meter om me heen, verder keek ik niet. Werken was lastig. Dan had ik even een baan, werd ik na een paar maanden weer ontslagen, omdat ze me meer uren wilden geven. Door begeleiding van een heel goede arts, en misschien gewoon door het ouder worden, zijn mijn angsten sterk verminderd. Ik kan me beter uiten, en heb minder spanningen.

Ik heb nu ook best wat vrienden. Ik heb geaccepteerd dat een baan van dertig, veertig uur per week niet voor mij is. Ik doe nu zo’n vijftig uur per maand vrijwilligerswerk. Dat is het maximum, daar voel ik me goed bij. Ik werk in het groen, het buitenwerken geeft rust in mijn hoofd. Ik ben happy met mezelf, ik ga nog steeds vooruit. Van woongroepen heb ik mijn buik wel vol. Mijn droom is een zelfstandige woning in een beschermde woonvorm, met een eigen keukentje, helemaal van mezelf. Daar ben ik echt aan toe.’ 

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord