UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wajonger Johan werkt met veel plezier in een slagerij
Wajonger Johan werkt bij slagerij de Woeste Grond
Werken Video

Video: De Woeste Grond: Wajonger in een klein bedrijf

De Participatiewet werkt ook bij kleine werkgevers. Slagerij de Woeste Grond biedt Wajonger Johan een interessante werkplek met meer persoonlijke aandacht.

keer gelezen
755

Grote bedrijven richten vaak meerdere arbeidsplaatsen in voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar bij een klein bedrijf kan het ook, zo bewijst slagerij de Woeste Grond uit Musselkanaal.

‘Ik word hier niet gezien als een nummertje’

‘Ik ben gauw geprikkeld als iemand een grote mond heeft. Hier is het kalm en rustig. Ik word hier niet gezien als een nummertje, dat is heel fijn.’ Johan (24, Wajong) heeft al bij verschillende grotere bedrijven gewerkt. Achteraf bleek dat niet bij hem te passen. Bij de Woeste Grond is er meer tijd en zijn de lijnen korter. 

Zichzelf zijn

Zijn jobcoach Erik Masselink is het hiermee eens: ‘Het voordeel van een klein bedrijf is dat de eigenaar gewoon heel actief meewerkt. Hierdoor kunnen ze goed uitleggen waarom iets moet gebeuren. Johan krijgt hier de kansen en de mogelijkheden om zich te ontwikkelen en hij kan hier zichzelf zijn.’

Noot van de redactie

Vlak na het opnemen van deze video is slagerij de Woeste Grond helaas ernstig beschadigd door een brand in het winkelcentrum van Musselkanaal. Eind oktober wil de slagerij op een andere locatie weer opengaan.

 

Werk jij ook bij een klein bedrijf? Laat hieronder je verhaal achter. 

Gepubliceerd op: 08-10-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord