UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kandidatenverkenner-UWV-werk-Wajong
Kandidatenverkenner-UWV-werk-Wajong
Dienstverlening UWV Achtergrond

5 vragen over de kandidatenverkenner banen­afspraak

De kandidatenverkenner banenafspraak is een online databank met de anonieme profielen van mensen met een arbeidsbeperking. Wat betekent het voor jou als jij erin bent opgenomen?

keer gelezen
13134

Wat verandert er voor jou met de komst van de kandidatenverkenner banenafspraak? Niet veel. Behalve dan dat jouw kans op passend werk groter wordt.

Lees de 5 vragen over de kandidatenverkenner banenafspraak en wat het voor jou betekent als jij erin bent opgenomen.

1. Wat is de kandidatenverkenner banenafspraak precies?

De kandidatenverkenner banenafspraak is een online databank met de anonieme profielen van mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn mensen met arbeidsvermogen en bijvoorbeeld een Wajong-uitkering of een indicatie banenafspraak. Deze mensen behoren tot de doelgroep van de banenafspraak (zie vraag 5) en staan in het doelgroepregister. In zo’n anoniem profiel staan het opleidingsniveau, de werkervaring, reisafstand en beschikbaarheid. Maar ook wat de interesses van een kandidaat zijn, bijvoorbeeld ‘zorg’ of ‘verkoop’. Er staat nooit een naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres in. Of andere informatie waaruit men kan afleiden dat jij het bent.

2. Waar wordt de kandidatenverkenner banenafspraak voor gebruikt? 

In de banenafspraak is tussen werkgevers en de overheid afgesproken dat bedrijven meer mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. De kandidatenverkenner banenafspraak is een hulpmiddel om dit voor elkaar te krijgen. Veel werkgevers hebben aangegeven dat ze graag iemand uit de doelgroep banenafspraak willen aannemen, maar dat ze niet weten waar ze deze kandidaten kunnen vinden. Daarom is speciaal voor werkgevers de kandidatenverkenner banenafspraak ontwikkeld door UWV

Werkgevers kunnen nu gemakkelijk zoeken in de doelgroep van de banenafspraak. Ze geven bijvoorbeeld de volgende zoekopdracht: postcode 1000 AA en een straal van 10 km daar omheen, opleidingsniveau mbo1, minimaal 2 dagen per week beschikbaar.’ Uit deze databank komen de meest geschikte kandidaten naar voren. Werkgevers kunnen de anonieme profielen beter bekijken en als ze geïnteresseerd zijn in een kandidaat, kunnen ze vervolgens contact opnemen met het WerkgeversServicepunt van UWV en gemeenten.  

Wat betekent het voor jou als je in de kandidaten­verkenner banen­afspraak staat?­

3. Staan alle mensen die in het doelgroepregister staan ook in de kandidatenverkenner banenafspraak?

De kandidatenverkenner banenafspraak is bedoeld voor alle mensen uit het doelgroepregister. Het zijn dus ook klanten van de gemeente die aan de kandidatenverkenner banenafspraak worden toegevoegd. Sommige gemeenten zijn hier al druk mee bezig, andere nog niet. Het is niet zo dat je hiervoor speciaal toestemming moet geven. De gegevens die in de anonieme profielen staan, zijn de gegevens die bij UWV of gemeenten bekend zijn. Deze gegevens komen voort uit het gesprek dat je met UWV of de gemeente hebt gehad. Je hebt indirect dus zelf invloed op wat er in jouw profiel in de kandidatenverkenner komt te staan. 

4. Krijgt een werkgever dan zomaar mijn gegevens?

Nee. Als een werkgever jouw anonieme profiel interessant vindt, doet hij of zij een aanvraag bij het WerkgeversServicepunt. Een medewerker van het WerkgeversServicepunt neemt dan contact op met de werkgever. Maar alleen om te bevestigen dat de aanvraag in behandeling wordt genomen en om uit te leggen hoe het contact verder in zijn werk gaat. Er wordt nu nog geen enkele persoonlijke informatie gegeven. Ditzelfde servicepunt neemt vervolgens contact op met jou. Alleen als jij een ontmoeting met deze werkgever ook ziet zitten, worden jouw contactgegevens doorgegeven. Anders niet. Geef jij toestemming? Dan neemt het WerkgeversServicepunt weer contact op met de werkgever om dit te laten weten. Pas op dit moment wordt een nadere toelichting gegeven. Dit is wat extra informatie over jou als kandidaat, zodat de werkgever weet waarmee hij rekening moet houden om jou een goede werkplek te kunnen bieden. 

5. Wat is ook alweer de banenafspraak? 

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak moeite om een baan te vinden. Het gaat om mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. De overheid wil dat ze bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen. Daarom is er afgesproken om 125.000 banen te realiseren tot 2026. Zo’n 100.000 in het bedrijfsleven en 25.000 bij de overheid. 

Gepubliceerd op: 24-11-2016

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord