UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Inloggen met de DigiD-app
Dienstverlening UWV Nieuwsbericht

Extra veilig inloggen bij UWV

UWV voert een extra veilige manier van inloggen in via de DigiD-app en sms-controle.  

keer gelezen
906

Vanaf 15 mei 2019 kun je bij UWV alleen nog inloggen via de DigiD-app of de sms-controle. Deze inlogmethodes zijn extra veilig. Inloggen met alleen je DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord is na 15 mei niet meer mogelijk. 

Waar kies jij voor?

Je kunt zelf bepalen voor welke manier van inloggen je kiest: met de DigiD-app of met de sms-controle. 

  • Inloggen met DigiD-app

Voor de DigiD-app heb je een smartphone of tablet nodig. Je downloadt de DigiD-app uit de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). Op je telefoon of tablet log je in met alleen een pincode. Maar je kunt ook op je computer inloggen. Je hebt dan wel je telefoon of tablet nodig om in de beveiligde omgeving te komen. Dit filmpje over DigiD laat goed zien hoe het inloggen met de DigiD-app gaat.

  • Inloggen met een code die je in een sms ontvangt

Eerst moet je de controle via sms toevoegen via Mijn DigiD. Na het activeren vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in en dan kies je voor inloggen met sms-code. Van DigiD ontvang je vervolgens op je telefoon de sms-code die nodig is om in te loggen. De code kun je op elke telefoon ontvangen, ook op een vaste telefoon (als gesproken bericht). 

Sms-controle toevoegen

Je kunt de controle via sms toevoegen via Mijn DigiD. Log in en kies voor de optie 'controle via sms-instellingen'. Kies vervolgens voor ‘Controle via sms aanvragen’. Voer je telefoonnummer in en bevestig deze met een sms. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met een activeringscode.

Let op: tijdig aanvragen

Vanaf 15 mei 2019 heb je de DigiD-app of de sms-controle bij UWV altijd nodig. Het veilig inloggen geldt dan voor Mijn UWV, de Werkmap en de digitale formulieren op uwv.nl. Wacht niet tot het laatste moment om deze manier van inloggen aan te vragen. Het activeren van de nieuwe inlogmethode kost 3 werkdagen. Heb je al DigiD, dan is het goed om te controleren of jouw juiste telefoonnummer in je DigiD-account staat.

Hulp nodig? 

Kom je er niet uit? Bel dan UWV Telefoon via 088 - 898 92 94, tegen een lokaal tarief. Of ga voor hulp naar een UWV-vestiging bij jou in de buurt.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op uwv.nl: Extra veilig inloggen via DigiD. Op DigiD.nl lees je hoe je de DigiD-app activeert en hoe je de sms-controle kunt instellen. 

Gepubliceerd op: 24-04-2019

Lees meer over

Online dienstverlening

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord