UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Perspectief magazine juni 2018
Onderwerpen die aan bod komen in Perspectief magazine juni
Dienstverlening UWV Achtergrond

Heb je Perspectief magazine uit? Lees online verder …

Het nieuwe magazine UWV Perspectief is verschenen! In dit artikel vind je alle links en extra artikelen die hierbij horen: bekijk bijvoorbeeld de video van Harold op zijn werk. Of reageer op een van de artikelen. 

keer gelezen
670

Het nieuwe magazine UWV Perspectief van juni uit? Online is er nog meer te doen. Praat mee op het Wajong-forum over jouw ervaringen op de arbeidsmarkt. Lees de handige tips van Roland over voorzieningen en regelingen bij een laag inkomen. Of reageer op het artikel over al die keuzes die je elke dag moet maken. 

Pagina 3: UWV Perspectief online

‘Reageer op de artikelen of deel jouw ervaringen’

PAGINA 8-9: 6 VRAGEN OVER BIJVERDIENEN NAAST UW UITKERING

PAGINA 10: HET HUISHOUDBOEKJE VAN … JOYCE

De redactie van UWV Perspectief zoekt mensen die ook hun huishoudboekje willen delen. Wil jij ook (anoniem) meedoen? Meld je aan.

PAGINA 11: MIJN LEVEN

Harold Koelemij (56, WAO) is manisch depressief. Veel positiviteit én zijn werk bij een callcenter houden hem overeind. Bekijk ook de video over Harold op zijn werk.

PAGINA 12-14: OP DE BANK BIJ DE PSYCH

Met een beperking of (chronische) ziekte krijg je er vaak allerlei lastige keuzes bij. Vind jij keuzes maken ook lastig? Lees verder over ziek zijn en keuzes maken. En reageer, net als Yvonne.

PAGINA 15: KORT

 • Droomplek zonder drempels: Eelke Kelderman verzamelt droomplekken voor een nachtje of weekendje weg voor gasten met een beperking. Kijk op www.eelkedroomt.nl.
 • Nieuwe theatervoorstelling van Marc de Hond. ‘Voortschrijdend Inzicht’ gaat over omgaan met verandering. Kijk voor meer informatie op www.marcdehond.nl.
 • Praat mee over de dienstverlening van UWV. Meld je aan voor het WIA-panel.

PAGINA 16/17 AAN DE SLAG?

Alle Wajongers zijn beoordeeld op hun arbeidsvermogen. 2 Wajongers spreken over successen, frustraties en kansen op de arbeidsmarkt. 

PAGINA 18: KORT

 • Cliëntenraad. Wil je meer weten over de cliëntenraad of zelf actief meedoen? Kijk op www.clientenraad-uwv.nl. Ga naar ‘neem contact op’ en klik op de button ‘word ook raadslid’ als jij je wilt opgeven.
 • Kennisbibliotheek Chronisch Werkt. Kijk op akc-bibliotheek.twtest.nl voor handige informatie over werken bij een chronisch verminderde belastbaarheid.
 • Is beschut werk wat voor jou? Lees voor meer informatie het artikel over beschut werk.

PAGINA 19: MIJN LEVEN

Marieke Mulders (38, IVA) werd rond haar dertigste blind. Ze verloor niet alleen haar zicht, maar ook haar werk. Met een opleiding psychologie hoopt ze nieuw werk te vinden. Marieke vertelde eerder al haar verhaal over het volgen van deze opleiding

PAGINA 20/21: OP WEG NAAR WERK MET INDIVIDUELE STEUN (IPS)

Heb je een ernstige psychische aandoening en wil je graag werken, dan kun je begeleiding krijgen van een IPS-begeleider. Lees meer over IPS in het artikel ‘Moeilijk te bemiddelen’ of het artikel ‘Meer (financiële) hulp voor mensen met psychische problemen'.

PAGINA 22/23: HOREN, ZIEN EN DOEN

 • De PEP-app helpt blinden en slechtzienden om goed voor de dag te komen
 • Feest op 29 september mee op de MuteSounds Party, een feest voor doven en slechthorenden
 • Apple heeft nieuwe Emojis bedacht, speciaal voor mensen met een handicap
 • De Ooievaarsrun: een toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • Op een Ready to sport!-dag kun je allerlei sporten ontdekken die ook geschikt zijn als je in een rolstoel zit, een prothese of een andere lichamelijke beperking hebt.
 • Het boek Tussen rust en ruis van Mary van Duuren over tinnitus kost € 19,95.

Je ontvangt het magazine UWV Perspectief alleen als je een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangt van UWV. De 8 laatste edities van het magazine vind je online.  

Afmelden magazine UWV Perspectief

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord