UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vriendinnen Chantal en Louise hebben de armen om elkaar heen en lachen allebei.
Dienstverlening UWV Tips

Het beste van UWV Perspectief in 2019

Deze artikelen, forumtopics, blogs en vlogs waren het afgelopen jaar populair op deze site. Dit wil je niet missen!

keer gelezen
85

Het eind van het jaar is een mooi moment voor een terugblik. Welke nieuwsberichten werden veel bezocht? Wat hield jullie bezig op het forum? Welke blogs en vlogs waren populair? Wat moet je volgens de redactie echt hebben gelezen? Check de lijstjes.

Het best scorende forumtopic was ‘Wetsvoorstel harmonisatie Wajong’

De meest gelezen informatieve artikelen

Artikelen over uitkeringen en financiën worden altijd veel gelezen op UWV Perspectief.

 1. Met stip op één: wanneer ontvang ik mijn uitkering in 2019? Handig: bekijk alvast wanneer je in 2020 je Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt.
 2. En hoe zit het ook alweer met de uitbetaling van je vakantiegeld?
 3. Verandert er iets in de hoogte of in de regels van een uitkering? Vanzelfsprekend vinden jullie dat belangrijke informatie. De artikelen ‘Stijging uitkering per 1 juli’ en ‘Voorgenomen wijzigingen Wajong vanaf 2020’ werden dan ook veel gelezen.
 4. Rondkomen met minder kan heel moeilijk zijn. Wat als dat niet lukt? Er kwamen veel reacties op de noodkreet van WAO’er Linda, die met haar uitkering niet kan rondkomen.
 5. En waar doen anderen het van? Joyce, Charlotte, Jesse en Alisa zetten hun inkomsten en uitgaven op een rij en gaven een kijkje in hun huishoudboekje.
 6. Femke en Andrew ontvangen allebei een Wajong-uitkering. Had het gevolgen voor hun uitkering toen ze gingen samenwonen?

Veelbezochte artikelen over werk en opleiding

Er zijn veel bezige bijtjes onder de bezoekers van deze site. Jullie lazen het afgelopen jaar graag over werk en opleiding.

 1. Weer aan het werk na ziekte? 3 deskundigen geven tips om het gat in je cv te dichten.
 2. Als je in 2020 weer aan het werk wil, helpen deze beroepskeuzetests je op weg.
 3. Een WIA-uitkering en voor jezelf beginnen. Wat betekent dat voor je uitkering? En wat als je het niet volhoudt? Een aantal belangrijke vragen en antwoorden op een rij.
 4. Veel gelezen en leuk gevonden: 6 vragen over bijverdienen naast je uitkering.
 5. Om je kansen op werk te vergroten kan het verstandig (en leuk) zijn om een studie te volgen. Hoe zit dat precies, studeren naast je uitkering?

Tips van de redactie

Deze pareltjes uit 2019 mag je volgens de redactie echt niet missen.

 1. Welke impact heeft ziekte op vriendschap? Welke voor- en nadelen heeft het als je allebei een beperking hebt? Vriendinnen Chantal en Louise vertellen erover in elkaars vriendenboek. (Zie foto boven artikel)
 2. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders zich eenzaam voelt. Hoe is dat voor Loes, Jessah, John, Yolanda en Lesley-anne?
 3. Sta je op een wachtlijst voor hulp in de ggz? Hulpverlener Mirjam geeft tips hoe je om kunt gaan met de wachttijd.
 4. Hoe zwart de wereld er soms ook uitziet, je kunt écht leven met borderline. Johanneke vertelt hoe zij deze stoornis overwon.
 5. De blog ‘Hoera, ik ben een narcist’ staat al een tijdje online, maar vraagt nog steeds om reacties.

Veelbesproken op het Wajong-forum

We (de redactie en moderators) zijn trots en blij dat jullie veelvuldig gebruikmaken van het Wajong-forum. We vinden het fijn dat we een platform kunnen bieden waar jullie ervaringen delen en elkaar verder helpen. Qua bezoek stak het forumtopic ‘Wetsvoorstel harmonisatie Wajong’ dit jaar met kop en schouders uit boven de rest. Op het moment van schrijven is het topic 108.810 keer bekeken en er is 429 keer gereageerd. Op het forum werd ook gebruikgemaakt van de plek voor vragen en discussie over de WIA.
Andere populaire forumdiscussies zijn:

Top blogs & vlogs

Ook in 2019 werd de site weer gevuld met herkenbare, ontroerende, bijzondere blogs en vlogs. De redactie wil alle bloggers en vloggers bedanken voor hun waardevolle bijdrage.

Zoekwoorden

Wist je dat je op de website ook kunt zoeken op tagwoorden? Dat zijn woorden die een bepaald thema bij een artikel aangeven.
Interessante tags:

Waar wil jij in 2020 over lezen op deze site? Laat het weten in de reacties hieronder.

Gepubliceerd op: 20-12-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord