UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Muziek als hulp tegen chronische pijn
Muziek als hulp tegen chronische pijn
Mijn ziekte/beperking Video

Video: ‘Geen leven zonder muziek’

Haar viool maakt dat Kim ’s ochtends, als alles pijn doet, tóch haar bed uit komt.

keer gelezen
1

Kim Spierenburg (23) heeft een auto-immuunziekte, altijd pijn en zit vaak in een rolstoel. Vioolspelen is haar lust en haar leven. ‘Ook al doet het pijn, ik wil spelen!’

'Ik gun iedereen iets waar hij of zij van gaat glimmen'

Ze heeft net eindexamen gedaan aan het conservatorium, heeft opgetreden met Marco Borsato, treedt geregeld op als spreker en heeft nog heel veel andere dromen. Iemand die zich niet laat beperken door haar beperking. Van jongs af aan heeft zij van haar ouders geleerd te bedenken wat ze wél kan en op welke manier zij haar dromen kan vormgeven. De viool helpt daarbij: ‘Ik kan me geen leven voorstellen zonder muziek.’ 

Lees ook het artikel ‘De kracht van muziek’, waarin Kim, en ook Bram, Babette en anderen, reageren op de stelling: iedereen met een aandoening of beperking zou muziek moeten luisteren of maken. 

Gepubliceerd op: 27-07-2016

Reacties

Door Maan op vrijdag 26 augustus 2016, 21:59

Ik heb een broertje gehad met SLE. Ik weet een beetje wat voor een impact deze ziekte kan hebben op iemands leven. Ik vind dit zo mooi om te lezen. Ook hij heeft deze ziekte nooit laten heersen over zijn leven.

Ik kan zelf geen instrument meer bespelen vanwege mijn ziekte, maar ik heb in het verleden djembé gespeeld. Dat was echt iets waar ik van ging glimmen. Nu luister ik ontzettend graag naar klassieke muziek. Dit verhaal geeft mij de inspiratie om ondanks alles door te zetten en te bereiken wat ik wil in dit leven. Hoe vermoeid ik soms ook kan zijn.

Dank voor het delen van dit verhaal!

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord