UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wajonger aan het werk
Dienstverlening UWV Nieuwsbericht

Eenmalige vergoeding Wajongers gaat mogelijk niet meer van uitkering af

Krijg je een eenmalige vergoeding van je baas? Dan kan het zijn dat het bedrag niet meer verrekend wordt met je uitkering.

keer gelezen
537

Laatst verscheen in het nieuws het bericht dat als je een eenmalige vergoeding krijgt, je dit bedrag mag behouden. Dat klinkt goed. Alleen pakt deze vergoeding niet voor alle Wajongers positief uit.

Als je als Wajonger een eenmalige vergoeding van je werkgever krijgt, zoals een gratificatie, wordt dat gezien als extra inkomen. Dat betekent dus in principe dat dat bedrag met je uitkering verrekend wordt. Je werkgever kan ook besluiten om deze eenmalige vergoeding onder de werkkostenregeling te laten vallen. Als hij dat doet, dan wordt deze vergoeding niet met meer met de uitkering verrekend.

Niet uitbetalen als loon

Hoe gaat dat in zijn werk? Als je een eenmalige vergoeding krijgt, kan je werkgever er voor kiezen om dat niet uit te betalen als gewoon loon. Hij betaalt dan het bedrag uit als onderdeel van de werkkostenregeling. Als hij dat doet, wordt de eenmalige vergoeding  niet verrekend met je uitkering. En hou je er meer aan over. Je werkgever weet precies hoe dit allemaal werkt. Meer informatie kan hij vinden op Rijksoverheid.nl.

Let op: niet voor elke werkgever is het mogelijk om de uitbetaling op deze manier te doen. In dat geval  wordt de vergoeding als vorm van extra loon uitbetaald en wordt het alsnog verrekend met je uitkering.

Gepubliceerd op: 15-12-2020

Lees meer over

Wajong Uitkering Toeslagen

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord