UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Hulp geven en krijgen Video

Gezellig naar het Repair Café

Bij Repair Cafés kun je terecht om kapotte spullen te laten repareren, maar ook voor een kop koffie. Sharita nam er een kijkje.

keer gelezen
8073

In heel Nederland vind je Repair Cafés. Je kunt erheen om samen met anderen huishoudelijke apparaten te repareren die stuk zijn, maar voor een kop koffie ben je ook welkom.

'Je hebt een praatje én je kapotte spullen worden gerepareerd'

Sharita Hart (30) gaat naar een Repair Café bij haar in de buurt om er een kijkje te nemen. ‘Ik ben net voor mezelf begonnen en heb ook nog niet zo veel geld als startende ondernemer. Bovendien wil ik wat bewuster met het milieu omgaan in 2017. En terwijl mijn kapotte spullen hier worden gerepareerd, heb ik meteen een gezellig praatje. Een win-winsituatie!’

In elk Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er zijn ook deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen. Als bezoeker kun je met je kapotte spullen van thuis een bezoek brengen. Samen met deskundige mensen kun je aan de slag, zo valt er altijd wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Meer weten?

Gepubliceerd op: 15-03-2017

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord