UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Hulpverlening mantelzorgers
Balans-mantelzorg-goed voor jezelf zorgen
Hulp geven en krijgen Test

Ben je mantel­zorger? Blijf in balans!

10 november is het de dag van de Mantelzorg. Ben jij mantelzorger? Dan is een goede balans extra belangrijk. Online modules of testen helpen je hierbij.

keer gelezen
1950

Zorgen voor een zieke, naast allerlei andere bezigheden, is zwaar. Als mantelzorger heb je een verhoogd risico om overbelast te raken. Zorg daarom voor een goed evenwicht in je leven.

Om mantelzorg vol te kunnen houden is het belangrijk een goede balans te vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. De zelfhulpmodule Gezond Zorgen van Mirro helpt je hierbij met tips en ondersteuning. Je volgt de training zelfstandig op het moment dat het jou het beste uitkomt. De zelfhulpmodule is kosteloos en volledig anoniem te volgen. 

Inhoud zelfhulpmodule

De onlinetraining bestaat uit 9 verschillende onderdelen. Per onderdeel krijg je oefeningen en vragen die je laten nadenken over je leven als mantelzorger. Daarnaast ontvang je tips over hoe het anders kan, zodat je ook tijd en rust voor jezelf overhoudt. Zo houd je de zorg voor je naaste langer vol. Laat je inspireren door de filmpjes met verhalen van andere mantelzorgers.

Testje voor mantelzorgers

Ook Mezzo biedt een balanstest voor mantelzorgers. Hiermee kun je ontdekken welk type mantelzorger je bent. Lukt het je om een goede balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en tijd voor jezelf te maken? Hoe ga je om met tegenslagen? En stel je duidelijke grenzen? Aan het eind van de test vind je wat handige tips.

10 november: Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Zij krijgen hiermee erkenning voor de zorg die zij geven aan mensen die het hard nodig hebben. Mantelzorgers die met liefde voor een ander zorgen staan zelf eens centraal.

Activiteiten

Speciaal voor mantelzorgers organiseren welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten leuke of inspirerende activiteiten. Want er even tussenuit kunnen is altijd fijn. En misschien ook wel voorwaarde om de zorg voor een ander vol te kunnen houden.

Kijk op dagvandemantelzorg2017.nl voor activiteiten bij jou in de buurt. 

Gepubliceerd op: 30-08-2015

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord