UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
daten met een handicap
daten met een handicap
Hulp geven en krijgen Tips

Daten met een handicap

Internetdating is enorm populair. Op verschillende datingsites kun je mensen met een ziekte of handicap ontmoeten die ook op zoek zijn naar een date.

keer gelezen
3141

Hoe vind je nu die ene persoon die echt bij je past? Online daten kan een uitkomst zijn. Er zijn verschillende datingsites voor mensen met een handicap of ziekte die op zoek zijn naar nieuwe contacten. 

G-date

G-date.nl is een digitale ontmoetingsplaats waar dagelijks vele mensen komen die op zoek zijn naar een relatie, vriendschap of een leuke date. Leden kunnen een profiel aanmaken en dit aanvullen met foto’s, filmpjes, muziek of bijvoorbeeld een blog. Zo krijgen mensen een goed beeld van de persoon achter het profiel. Via een virtuele ‘knipoog’ of live chat kunnen leden met elkaar in contact komen. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd om misbruik te voorkomen.

 Het is een datingsite voor mensen met een lichamelijke, visuele en licht verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Single evenementen & workshops

Voor singles zijn er leuke activiteiten en workshops waar je in je eentje naar toe kunt. Daten staat hierbij niet voorop, maar het ontmoeten van andere leuke mensen wel. Zo kun je op een ontspannen manier je vriendenkring vergroten. 

Capido

Bij datingsite Capido kun je gratis een profiel aanmaken en op zoek gaan naar vriendschap of een relatie. Als je bent ingelogd kun je alle profielen bekijken en berichten sturen. Maar je kunt ook online flirten. Met de Capido messenger kun je direct met de ander chatten. De site is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. 

Durfjijmetmij

Voor mensen met een psychiatrische aandoening is er nu de nieuwe website Durfjijmetmij.nl. Op deze site kun je vrienden zoeken om samen iets te ondernemen. Wil je wat serieuzers, dan kun je hier ook een date of relatie zoeken. De profielen van de leden zijn alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden, dit zorgt voor een veilige omgeving. 

Er zijn veel organisaties aangesloten bij deze site: ParnassiaStichting Anton Constandse, Dijk en Duin, BavoEuropoort, Antes /Delta/ Bouman, Kwintes, GGZ NHN, RIBW Nijmegen/Rivierenland, GGZ Vincent van Gogh, Pameijer, RIBW Brabant, Stichting Altrecht, Reakt, Levantogroep, RIBW ZWWF, GGZ Delfland, HVO-Querido, GGz Centraal, RIBW Gooi en Vechtstreek, Emergis, Zeeuwse Gronden en Arkin.

Uniekdating

UniekDating.nl is een landelijk relatiebemiddelingsbureau voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/ of een vorm van autisme vanaf 18 jaar. Je kunt hier op een veilige manier een relatie zoeken en onder begeleiding daten of vriendschappelijk contact leggen. Uniekdating heeft bijna 700 leden. UniekDating is onderdeel van stichting MEE Drenthe. 

Datingvoorgehandicapten

De datingwebsite Datingvoorgehandicapen.nl is speciaal opgericht voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je kunt hier een leuke vriendschap, date of serieuze relatie vinden. Alle profielen worden gecontroleerd, dus je vindt hier geen nepaccounts. De site is nog in de opstartfase, daarom kun je het nu tijdelijk 1 maand gratis uitproberen. 

​​​​​​​Meer datingsites
 voor mensen met een beperking

Er zijn nog veel meer datingsites voor mensen met een handicap of ziekte. Kijk voor meer datingsites op:

Gepubliceerd op: 02-05-2013

Reacties

Door Marloes de Heer op woensdag 14 februari 2018, 19:42

Geachte heer, mevrouw,

Zou onze pas opgerichte dating website opgenomen mogen worden als link op deze pagina? De site is ontwikkeld op initiatief van mijn vriend en zwemmaatje Michel Schniedewind, die door een probleem bij zijn geboorte spastisch is geworden. De site is zowel voor lichamelijk als geestelijk gehandicapten. We hopen dat veel mensen er een stukje geluk gaan vinden.

Dit zijn de gegevens van de site:

Naam: Dating voor Gehandicapten

Url: https://dating-voor-gehandicapten.nl/

Omschrijving: Dating-voor-Gehandicapten.nl is speciaal opgericht voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij ons kun je een leuke vriendschap, date of serieuze relatie vinden in een betrouwbare en zeer betaalbare omgeving.

Tevens zijn wij op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/datingvoorgehandicapten/

Een retourlink naar uw website heb ik reeds geplaatst op https://dating-voor-gehandicapten.nl/links

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet
Marloes de Heer

Door Kelly Mans op zondag 12 augustus 2018, 17:16

Hey cool ja dat hier de links ervoor op staan.
Misschien ook de links voor vriendschapskringen plaatsen, die schijnen te bestaan.
Kom ik dan nu pas weer achter he (hoe dom is dat ja?).
Schijnt Drenthe te doen voor Emmen voor Verstandelijk Beperkten (al vanuit: 2015 misschien wel eerder, wie weet?).
Als ik soms lees op Facebook ook (veel mensen willen vrienden/kennissen noem het hoe je wil) en natuurlijk een relatie, wanneer ze die niet hebben.
Wij hebben zelf nog steeds geen kennissen dat is weleens jammer, vaak zat denk ik dan vaak van: Lukt dit me niet door de beperking enz?.
Maar goed, hartstikke goed dat dit zo allemaal gedeeld word.

Door Kelly Mans op zondag 12 augustus 2018, 17:19

Plaats AUB ook: http://www.abcdate.nl deze word ondersteund door: Handicap NL en schijnt dan dus ook een goede te zijn, zij hebben inmiddels al 500 leden, misschien zijn dit er zelfs wel meer? Wie weet?.
Plaats dit AUB
Bedankt alvast

Groetjes Kelly Mans vanuit Drenthe

Door manuela op dinsdag 5 februari 2019, 17:05

Ik vind het helaas jammer dat er geen date site zijn voor mensen met een bepeking wat gratis is en waar je wat aan heb van plaats elkeer te moeten betaal ik vind het heel erg jammer

Door manuela op dinsdag 5 februari 2019, 17:10

En vind het super jammer zo als abc date site dat je allen recht er op heb als.je Als je Stichting meewerkt en zo niet kan je niet lid worden ik vind dat super jammer er moet meer site zo als abc worden gemaakt dat mensen ook. Zo recht hebben zonder dat de stichting Akkoord gaat

Door Steffie op maandag 1 april 2019, 18:12

https://ABCDate.nl is weer gegroeid! Ontvang je zorg van Ipse de Bruggen, Dichterbij, Ons Tweede Thuis, Siza, Amerpoort, Abrona, Amarant Groep, Prisma, Cello of 's Heeren Loo? Dan kan je gratis lid worden!

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord