UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Trefpunt voor mensen met een arbeidsbeperking
Hulp geven en krijgen Achtergrond

Samen Veerkrachtig

Bij de ervaringsdeskundigen van Samen Veerkrachtig kun je terecht met al je vragen over werken en leven met je beperking.

keer gelezen
1521

Samen Veerkrachtig is een trefpunt voor mensen die langdurig ziek of (deels) arbeidsongeschikt zijn. De organisatie deelt relevante informatie en brengt lotgenoten met elkaar in contact via de website en het organiseren van Koffietafels in het land. 

Als je een arbeidsbeperking hebt, kun je met veel vragen zitten. Samen Veerkrachtig helpt je bij het vinden van antwoorden, informatie, tips of een slimme aanpak. Ralph Dost van Samen Veerkrachtig vertelt: ‘Als je door een ziekte of beperking niet meer of minder kunt werken, wil je opnieuw je draai vinden. Samen Veerkrachtig brengt mensen met vergelijkbare ervaringen met elkaar in contact. Ze kunnen elkaar steunen en helpen met nuttige informatie en tips.’

Hulp van ervaringsdeskundigen

Wat gebeurt er met mijn loon? Kan mijn werkgever me ontslaan als ik ziek ben? Hoe gaat een WIA-keuring in zijn werk? Wat als ik niet meer helemaal beter word? Bij Samen Veerkrachtig kun je vragen stellen aan lotgenoten maar ook aan ervaringsdeskundigen. Zij weten hoe het voelt om ziek te zijn of een beperking te hebben en kennen de onrust die er kan spelen en de vragen die je kunt hebben. De ervaringsdeskundigen zijn op het forum herkenbaar aan de oranje cirkel om hun foto. Ralph: ‘Er zijn nu 7 ervaringsdeskundigen die via het forum hun ervaringen en informatie over tal van onderwerpen delen. Bijvoorbeeld over de keuring door een verzekeringsarts van UWV of het vinden van passend werk.

De ervaringsdeskundigen zijn allen vrijwilligers. Samen Veerkrachtig is geen adviesorganisatie. We zijn heel voorzichtig en terughoudend met mensen adviseren rondom regelgeving. De ervaringsdeskundigen verwijzen daardoor regelmatig door naar UWV als het gaat om vragen over regelgeving.’

'We helpen elkaar bij het vinden van antwoorden'

Mensen ontmoeten

Bij Samen Veerkrachtig kun je ook mensen ontmoeten bij een van de Koffietafels. In deze bijeenkomsten vertellen lotgenoten hun verhaal en helpen deelnemers elkaar vooruit. In de toekomst wil Samen Veerkrachtig ook speciale themasessies organiseren. Staat er in jouw regio geen Koffietafel ingepland? Laat weten dat je interesse hebt via samenveerkrachtig.nl/koffietafel. Bij genoeg aanmeldingen wordt er in jouw regio zo snel mogelijk een bijeenkomst georganiseerd. 

Samen vooruitkijken

‘Het unieke aan Samen Veerkrachtig is dat we gezamenlijk maar vanuit verschillende situaties en elk met een ander perspectief vooruitkijken’, vertelt Ralph. ‘Deelnemers staan om verschillende redenen buiten het arbeidsproces. De een heeft zijn enkel verbrijzeld bij een bedrijfsongeval, de ander kampt met de gevolgen van een ernstige ziekte. Er zijn werklui die door fysiek zwaar werk of een bedrijfsongeval geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Maar ook kantoormedewerkers die thuis komen te zitten met een burn-out. Al die verschillende ervaringen kunnen verhelderend voor elkaar werken en bijdragen aan het bouwen aan een weer veerkrachtig leven.’

Gratis profiel

Deelname aan Samen Veerkrachtig is gratis. Wil je meedoen aan discussies op het forum of je aanmelden voor een Koffietafelsessie? Maak gratis een profiel aan via www.samenveerkrachtig.nl. Vragen? Mail: info@samenveerkrachtig.nl.

Meehelpen

Wil je tips en ervaringen delen of ben je zelf ervaringsdeskundige? Mail je interesse naar info@samenveerkrachtig.nl. Heb je een vraag, tip of suggestie? Laat het weten via het forum: er is altijd een ervaringsdeskundige die ermee aan de slag gaat.

Samen Veerkrachtig wordt mogelijk gemaakt door arbeidsongeschiktheidsverzekeraar NV schade en is een non-profitinitiatief.

Foto: de man op de foto is niet Ralph

Gepubliceerd op: 24-05-2017

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord