UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Werken Interview

’Ik voel me weer nuttig en heb weer een reden om mijn bed uit te komen’

Werken loont: een dubbelinterview met Wajonger Tom Egberts en jobcoach Sander Tensen over de weg naar werk, obstakels en elkaar helpen en bijstaan.

keer gelezen
84

In de videoserie ‘Werken loont’ portretteren we Wajongers die werk hebben gevonden, met behulp van een coach. In deze aflevering Wajonger en videoconciërge Tom en zijn jobcoach Sander.

Tom Egberts heeft op jonge leeftijd PTSS opgelopen en is later gediagnosticeerd met borderline. Hij kwam op z’n twintigste in de Wajong terecht. Werken leek niet meer mogelijk. Zijn vriendin nam daar geen genoegen mee en schakelde na acht jaar UWV in om te kijken of er toch nog mogelijkheden voor Tom waren.

Re-integratietraject samen met jobcoach

Via UWV ontmoette hij jobcoach Sander van Partner in werk, een adviesbureau dat opdracht van het UWV, gemeentes, werkgevers, zorginstellingen en scholen begeleid. Samen gingen ze een re-integratietraject in. Ze hadden wekelijks contact waarbij Sander Tom eerst hielp aan een werkervaringsplek. Het langdurige en intensieve traject heeft een mooie uitkomst: Tom is weer aan het werk! Hij is nu videoconciërge bij Kinly en zit nog deels in de Wajong.

We spraken Sander en Tom via Zoom. In onderstaande video vertellen ze vooral over hoe Sander Tom heeft geholpen en wat ze aan elkaar hebben. Natuurlijk vertelt Tom ook over zijn job en kom je erachter waar we Sander en Tom ’s nachts voor kunnen wakker maken.

Gepubliceerd op: 30-04-2021

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord