UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
blog over autisme en zingeving
blog over autisme en zingeving
Mijn ziekte/beperking Blog

Isoldes zingeving

Voor het februarimagazine van UWV Perspectief vertelde Isolde vorig jaar over haar manier van zingeving. Hoe gaat het daar nu mee?

keer gelezen
1952

Isolde (28, Wajong) heeft het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Werken lukt niet, maar ze vult haar leven met zinvolle activiteiten. Ze blogt, doet yoga-oefeningen, mediteert en werkt aan haar invulling van het The Happiness Project. 

'Ik heb echt wat aan die mindfulness, al leek het me eerst te zweverig'

‘Eind november 2015 gaf ik een interview aan magazine UWV Perspectief over zingeving. Ik vertelde daarin dat ik net begonnen was met mijn The Happiness Project en ook bezig was met een mindfulnesstraining. Inmiddels zijn we alweer maanden verder. Ik vertel daarom graag hoe het inmiddels met me gaat. 

Mindful

De mindfulnesstraining heb ik afgerond. Ik heb er veel van geleerd en pas de technieken nog steeds volop toe in mijn leven. Elke week probeer ik wat eenvoudige yoga-oefeningen te doen, en ik mediteer ook regelmatig. Het helpt me om het piekeren wat ik eerst deed tegen te gaan. Ik ben nu veel rustiger in mijn hoofd, en dat scheelt energie. Ik ben echt blij dat ik de training gedaan heb. Ook al leek het me eerst te zweverig, ik heb er echt wat aan. 

Leuker en makkelijker

Mijn The Happiness Project (= manier van leven waarbij je met kleine aanpassingen je gelukkiger voelt) gaat ook goed. Het geeft me soms net even het duwtje in de rug om kleine dingen aan te pakken die het leven leuker en makkelijker maken. Het eerste onderwerp waar ik me op stortte is Energie&Gezondheid. Daarvoor schafte ik bijvoorbeeld een wake-up light aan. Zo kom ik op donkere dagen een stuk makkelijker uit bed. Ook stelde ik een internetloze dag in; eens in de week even geen prikkels van internet. Best een uitdaging, maar ook fijn. Het lijken misschien kleine dingen, maar het zijn wel dingen die invloed hebben op hoe ik me voel. De komende tijd ga ik daar dus zeker mee door. De onderwerpen ‘liefde’, ‘plezier’ en ‘blog’ staan onder andere nog in de planning. Wil je weten aan welke doelen ik precies ga werken? Op www.isoldedegroen.nl vertel ik je daar meer over. (Redactie: de blog is niet meer online op dit moment). 

Inspiratie

Denk je na deze update: ‘Zo’n The Happiness Project wil ik ook!’, dan raad ik je aan om het boek ‘The Happiness Project’ van Gretchen Rubin te lezen, of eens te googelen op ‘Day Zero Project’. Ik weet zeker dat je dan genoeg inspiratie tegenkomt om je leven wat leuker te maken, in welke situatie je ook zit. Veel succes!’

Wat zijn kleine dingen die jou gelukkig maken? Heb jij tips à la The Happiness Project? Wij zijn benieuwd naar je reactie. 

Gepubliceerd op: 15-02-2016

Lees meer over

Autisme Zingeving Energie Blog

Reacties

Door Bert op donderdag 25 februari 2016, 12:33

Goed bezig,yoga kan goed helpen,heb niet alles gelezen maar Isolde lijkt mij iemand die onbewust zich toch te veel heeft laten lijden door de dagelijkse terreur van ;leuk/leuk/leuk alles moet leuk zijn ,(vermoeidheids-syndroom hoort daar goed bij,)klein denkfoutje zal maar zeggen ,en daar komt vaak nog bij het verkeerde idee van ,ik ben maar niks iedereen doet het beter /onzin ,natuurlijk wat je om je heen ziet en denkt is niet de werkelijkheid /maar een deel van jouw ,,werkelijkheid,, of wat je er van gemaakt hebt met je verkeerde gedachten,zet uw T.V. uit en maak een lange wandeling,we zijn hier om te falen en weer op te staan,..niks aan de hand !

Door W op woensdag 25 mei 2016, 15:46

Een tijdje terug ben ik begonnen met het lezen van de blogs van Isolde. De stukjes over haar Happiness Project vond ik inspirerend en ik wil graag verder lezen.

Maar helaas kom ik niet meer op haar site, ook niet via bovenstaande link. De toegang wordt geweigerd :-(

Door UWV Perspectief op donderdag 26 mei 2016, 14:09

Beste W en andere volgers van Isolde:
de blog van Isolde is uit de lucht. Vanwege een ander project heeft ze op dit moment geen tijd (en energie) voor deze blog. De link is daarom ook niet meer actief.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord