UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Werken met een arbeidsbeperking
Werkgever-Mensen met een arbeidsbeperking-in dienst nemen
Mijn ziekte/beperking Video

Mensen met een arbeidsbeperking zijn lastig op het werk

Veel werkgevers hebben vooroordelen over mensen met een arbeidsbeperking. Dit filmpje laat een ander beeld zien.

keer gelezen
1071

Nog steeds denken veel werkgevers dat mensen met een beperking niets kunnen betekenen voor een bedrijf. Hierdoor geven ze nieuwe werknemers vaak op voorhand al geen kans.

Vooroordelen

Ze zijn vaak ziek. Ze hebben veel begeleiding nodig. Ze zijn lastig. Ze zijn duur. Ze kunnen niets. Allemaal vooroordelen over mensen met een arbeidshandicap. Dat hoeft niet zo te zijn. 2 Wajongers en 2 werknemers vertellen hoe waardevol het is om iemand met een beperking in dienst te hebben. Kijk naar wat iemand wél kan.

Foto: Maurits Giesen

Gepubliceerd op: 30-09-2013

Reacties

Door W.B. v/d Mik op vrijdag 18 oktober 2013, 21:12

Ik vind 't onthouden van iemands beperking (aandoening) waar ook niet om gevraagd is (wordt) een afwijzing, dat ook als een belediging kan/is worden ervaren. Als je nog nooit een ingrijpende tegenslag hebt ervaren mag je hierom blij zijn, hoe zou je hetzelf vinden om na veel inspanning
(na opleiding te hebben gevolgd) keer op keer te worden afgewezen?
Het is misschien niet zo leuk om te horen, toch beseffen vele mensen
dit jammergenoeg niet.

Door alice op donderdag 24 oktober 2013, 13:32

wajongers.... hmm aparte manier van neer zetten weer

Door Jeroen op zondag 4 september 2016, 11:50

Mijn ervaring is dat werkgevers er maar vanuit gaan dat mensen met een arbeidshandicap gewoon en normaal moeten mee functioneren.
Ik ben er tot twee maal toe tegenaan gelopen dat mijn werkgever mijn noodzakelijke aanpassingen weigerde te realiseren, ik daardoor minder functioneerde en een "verbetertraject disfunctioneren" aan mijn broek kreeg met ontslag tot gevolg.

Overigens is daarover weinig terug te vinden in de literatuur en op internet.
Wat zijn de gevolgen van het niet realiseren van aanpassingen op het functioneren van een arbeidsgehandicapte werknemer. Ik kan het ook omdraaien. Waarom geeft het UWV veel geld uit aan aanpassingen van de werkplek zonder dat, wetenschappelijk, aantoonbaar is dat dit baat heeft.

Natuurlijk weet iedereen met zijn boerenverstand dat, maar bewijs het eens.

Jeroen

Door Esmee op vrijdag 8 september 2017, 19:31

Helaas heb ik mogen ondervinden hoe het is om te werken met iemand die zowel lichamelijk als geestelijk beperkt is. Ik heb er alles aan gedaan om het te laten werken. Zij kon zo goed woorden overnemen dat meerdere collega's niet eens wisten dat ze geestelijk beperkt is, waardoor ik de boeman werd voor mijn collega's. Fijn hoor begeleiding vanuit het UWV. Deze man wist niet hoe haar te begeleiden en mij de juiste sturing te geven. Na 3 jaar heb ik er maar voor gekozen om mijn droombaan op te geven en weg te gaan. Het ergste is dat er nu 2 mensen voor haar weg zijn gegaan. Ik geloof niet dat mensen met een geestelijke beperking op de werkvloer moeten, want je moet echt wel een opleicing gehad hebben om dit in goede banen te leiden.

Door M. Smith op maandag 11 september 2017, 17:02

Mag mijn werkgever mij verplichten om iemand met een beperking op de werkvloer te begeleiden, terwijl ik niet de know how heb dit te doen,??

Ikzelf voel mij niet de juiste persoon dit te doen,.ik kan dit niet handelen

Door peet61 op zondag 8 juli 2018, 15:51

Ik sta nu een maand als arbeids beperkte , (80-100 Procent WIA) op werk.nl. Op mijn C.V. is duidelijk aangegeven dat ik niet full time kan werken,geen uitzendwerk,geen buitendienst, en nog veel meer voorwaarden maar wat blijkt: Ik word echt plat-gemaild door alleen maar recruiters en uitzendbureau's of ik liefst vandaag nog bij hen aan de gang wil. Daarbij wordt dus alleen maar gekeken naar de functie en ervaringsjaren. Maar de andere hierboven aangegeven voorwaarden worden voor het gemak maar vergeten/of niet opgemerkt. "of ik z.s.m. wil starten bij een uitzendbureau voor een renovatie klus tot 2019 in Amsterdam." Ik begrijp heel goed dat er een groot tekort is aan arbeidskrachten maar een C.V. plaatsen op Werk.nl is voor een arbeids-beperkte totale waanzin! Ga ik mee in deze hysterie zit ik zonder enig overleg en zonder mogelijkheid op proefplaatsing zomaar in een hectische full time baan. Heb nu wel mijn arbeidsdeskundige een mail gestuurd in welk parket ik nu zit...

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord