UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
blog over hoop met autisme
blog over hoop met autisme
Mijn ziekte/beperking Blog

Mijn hoop is mijn levensgeluk

Wajonger Wendy leeft van de hoop. Ze durft zelfs te zeggen dat het haar levensgeluk is. Heel stellig …

keer gelezen
2120

Wendy Schuchmann (32, Wajong) heeft het syndroom van Asperger en een passie voor schrijven. Met haar korte verhalen en columns wil zij lezers informeren en inspireren.

Op haar blog Wendy Schuchmann deelt ze haar ideeën, gedachten en (schrijf)ervaringen.

Mijn hoop is mijn levensgeluk: nogal een stellige uitspraak en toch schrijf ik het niet voor niets. Natuurlijk zijn er genoeg andere dingen in het leven waar ik ook gelukkig van word; denk aan lezen, schrijven, muziek, films, musea, fijne mensen, natuur en kruidenthee. Toch staat mijn hoop aan de basis van heel veel moois. Ik heb er zo veel aan te danken.

Al leek alles nog zo hopeloos, mijn hoop accepteerde dat niet en stimuleerde mij om weer op te krabbelen en door te gaan. Al kreeg ik nog zo veel sociale afwijzing over mij heen en al mocht mijn mening er niet zijn, mijn hoop hielp mij om andere manieren te vinden om mezelf te uiten en mij verder te ontwikkelen. Al leek de samenleving te geloven dat ik niet meetelde, mijn hoop daagde mij uit om nieuwe kansen te zoeken en daar ook echt iets mee te doen. Mijn hoop heeft mij nooit afgeschreven.

Het is mooi wat mijn hoop allemaal voor mij heeft gedaan, maar het mooiste moet nog komen. Mijn hoop is namelijk actiever dan ooit. Nog steeds stimuleert zij mij om op te krabbelen en door te gaan na tegenslag. Nog steeds helpt zij mij mezelf te uiten. Nog steeds laat zij mij nieuwe kansen zien. Mijn hoop heeft mij altijd geholpen en zal dat ook altijd blijven doen. Wat een hoopvolle gedachte.

Gepubliceerd op: 10-11-2016

Lees meer over

Autisme Schrijven Blog

Je kunt niet reageren op dit artikel

Door Linda Visser op dinsdag 15 november 2016, 16:49

Mooie blog, fijn dat je nog steeds actief bent met schrijven! Ik ga morgen aan een schrijfboost meedoen. Ben benieuwd. Succes verder!

Door Wendy Schuchmann op donderdag 17 november 2016, 22:01

Bedankt voor je reactie en veel plezier en succes met de schrijfboost!

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord