UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Autorijden met handicap
Autorijden met handicap
Mijn ziekte/beperking Video

Autorijden met een handicap

Rijd je auto met een handicap? Dan is het slim een Verklaring van geschiktheid aan te vragen.

keer gelezen
3075

Niet iedereen weet het, maar als je autorijdt terwijl je een handicap hebt, kan het verstandig zijn een Verklaring van geschiktheid aan te vragen.

Slecht verzekerd rondrijden is geen goed idee

Het is niet verplicht, maar als je een aanrijding krijgt, kan de verzekering moeilijk doen over het uitkeren van schade. Wel verstandig dus om te informeren bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en bij je verzekeraar. 

Kijk in de video hoe het Marieke van Veen verging. Conclusie van Marieke: 'Het kost tijd en geld, en over 3 jaar moet ik weer het hele circus door, maar voorlopig ben ik blij! Slecht verzekerd rondrijden is geen goed idee.'

Lees ook het verhaal van Antoine over de keuring voor zijn rijbewijs.

Gepubliceerd op: 30-05-2016

Reacties

Door Peter de Hond op maandag 27 januari 2020, 16:45

Ik heb zelf een handicap en ik heb mijn autoverzekering geregeld via https://www.totaalbesparen.com/autoverzekering/vergelijken
Daar hebben ze me telefonisch heel goed geholpen. Vervolgens heb ik de goedkoopste verzekeraar nog even gebeld en die lieten weten dat het geen probleem is als ik geen Verklaring van geschiktheid had. Maar wellicht is dit bij andere verzekeraars wel noodzakelijk. Ik rij inmiddels alweer een paar jaar en gelukkig nog steeds schadevrije.

Door Eric dos Santos op dinsdag 7 april 2020, 17:02

Ik heb een spierziekte en heb daarom bij het CBR een Eigen Verklaring moeten aanvragen. In het huidige stadium van mijn ziekte heb ik die zonder problemen gekregen. Vervolgens bleken ondanks deze verklaring niet alle verzekeraars mij te accepteren. Ik ben uiteindelijk via https://www.kieszeker.nl/autoverzekering-vergelijken/ bij Centraal Beheer terecht gekomen, waar verzekeren voor mij geen probleem was. Eigenlijk zou de politiek acceptatieplicht voor autoverzekeringen moet regelen.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord