UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Bas, Julia, Wijbranda, Evelien en Bert
Dienstverlening UWV Interview

Vanuit de Wajong aan het werk in een bedrijfskantine

Julia en Wijbranda zijn blij met hun nieuwe baan bij EventInsight.

keer gelezen
600

Een eigen kantine voor het personeel in plaats van zelf broodjes meenemen. Dat plan had softwareleverancier EventInsight. Maar dan geen kantine met een standaard cateraar. Persoonlijker, met ‘eigen mensen’. Ze gingen op zoek naar Wajongers om de kantine te managen. Met succes.

Softwareleverancier EventInsight in Groningen wilde meer gaan doen met de dagelijkse lunch. Niet iedereen achter zijn bureau eigen boterhammen eten, maar het personeel meer bieden. Een eigen kantine dus. Business developer Bas Krijgsman van EventInsight: ‘Een goede lunch draagt bij aan een stukje werkgeluk.’

Julia, Wijbranda en Evelien
Op de foto van links naar rechts: Julia, Wijbranda en Evelien.

Eigen kantinemedewerkers

EventInsight wilde echter geen standaard cateraar, maar iets persoonlijks. Eigen mensen die bij onderdeel van het personeel worden en iedereen goed kennen. Eigen kantinemedewerkers dus. ‘We wilden graag mensen met een uitkering een kans geven. ‘Na contact met UWV besloten we op zoek te gaan naar twee Wajongers die voor ons de kantine zouden gaan runnen: Julia en Wijbranda.’

Thuis iets klaar maken

Wijbranda: ‘Ik heb lange tijd niet gewerkt en ik wilde graag weer iets doen. Gelukkig heb ik in mijn zoektocht naar werk veel steun gehad aan mijn jobcoach. Als ik het even moeilijk heb, maakt zij me weer rustig.’ Na een tijd zoeken kon Wijbranda dus aan de slag bij EventInsight. ‘Mijn werkdag begint om tien uur. Ik begin meestal met het uitruimen van de vaatwassers en het schoonmaken van het koffiezetapparaat. Daarna neem ik de bestellingen op en begin ik met de voorbereiding van de lunch, zoals brood snijden en beleggen. Collega’s kunnen van tevoren aangeven of ze speciale wensen hebben. Soms maak ik thuis iets klaar en neem ik dat mee. Tijdens corona maak ik voor iedereen apart zijn of haar lunch klaar en zet ik de naam van de collega op een notitieblaadje bij de betreffende bestelling.’

Bas en Bert
Op de foto van links naar rechts: Bas en Bert.

Veel waardering

Ook Julia zat zonder werk en schakelde een jobcoach in. ‘Ik heb wel ervaring in de horeca, maar dan alleen in de bediening. Ik heb geen fysieke beperkingen. Wel heb ik duidelijke instructies nodig. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is afwisselend en er is altijd iets te doen. De tijd gaat snel, zeker nu we met corona extra hygiënische maatregelen moeten uitvoeren. Wijbranda en ik krijgen veel waardering voor wat we doen, ze hebben respect voor ons.’ Bas vult aan: ‘We zijn heel blij met ze. Hun inzet en enthousiasme geeft ons weer veel energie.’

Gepubliceerd op: 19-01-2021

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord