UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Werken met een arbeidsbeperking bij Happy Tosti
Wajongers werken bij Happy Tosti-trotse eigenaars
Werken Interview

Leren en werken bij Happy Tosti

Bij Happy Tosti hebben ze bijzondere tosti’s. En personeel. De Wajongers die hier werken, doen hier goede werkervaring op voor een volgende – reguliere – baan.

keer gelezen
7219

Wie houdt er niet van tosti’s? Die van Happy Tosti mag je zeker niet missen. Hippe tent, lekker eten, plus veel Wajongers die hier werkervaring opdoen. In 3 jaar tijd zijn er 5 vestigingen geopend en wie weet volgen er nog meer.

Toen Sam Holtus en zijn compagnon Jasper Kool 3 jaar geleden besloten om voor zichzelf te beginnen, stonden er 2 ideeën centraal: horeca, en een sociaal karakter. Sam: ‘Al brainstormend besloten we dat we mensen met een arbeidsbeperking bij ons aan de slag wilden hebben. En daaromheen hebben we het concept van Happy Tosti bedacht. Eten dat veel mensen aanspreekt, er kan veel met ingrediënten gevarieerd worden en het is niet al te ingewikkeld om te bereiden.’ Een gouden greep dus.

Vrolijk

Happy Tosti heeft natuurlijk niet zomaar een vrolijke naam: deze past helemaal bij het bedrijf. De medewerkers zijn vrolijk en enthousiast en stralen uit dat ze blij zijn met hun werk. Sam: ‘Nieuwe collega’s kunnen zelf kiezen wat het beste bij ze past: in de keuken of in de bediening. Denk aan bestellingen opnemen, tosti’s maken en tafel schoonmaken. De afwas doen we met z’n allen. De dingen die een nieuwe collega nog niet (zo goed) kan, dat zijn leerdoelen. Er wordt natuurlijk hard gewerkt, maar een gezellige en vrolijke sfeer vinden we minstens zo belangrijk.’

Zelfstandig werken

In het begin was er voor elke Wajonger een vaste kracht. Met deze fiftyfiftyverdeling op de werkvloer was goede begeleiding verzekerd. Sam: ‘Maar dat was niet lang nodig, want toen we allemaal onze draai hadden gevonden, bleek dat de Wajongers heel zelfstandig konden werken. Het team bestaat uit 12 Wajongers en 5 fulltimers, maar op een werkdag staan ze soms 8 om 2.’ Ook is er een jobcoach aanwezig als vast aanspreekpunt.

Doorstromen naar een reguliere baan

Happy Tosti ziet zichzelf als een springplank naar een reguliere baan. ‘Ons ideaal is dat mensen na 2 jaar doorstromen. Zonder deze doorstroom krijgen we geen mensen die ervaring op kunnen doen’, aldus Sam. Omdat Happy Tosti een erkend Leerbedrijf is, kunnen de medewerkers via het Boris Praktijkloket certificaten behalen.
Actor Consultancy doet de werving en selectie van nieuwe collega’s. Ze letten op wat het team nodig heeft en wat er past bij Happy Tosti. ‘Het vervolgtraject pakken wij aan als ieder ander bedrijf met een sollicitatiegesprek, een proefperiode en een jaarcontract’, vertelt Sam.

Gemotiveerde werknemers

Sam is erg tevreden en blij met het succes. ‘Dit hadden we van tevoren bijna niet kunnen dromen. Het is zo positief dat je een commercieel goedlopend bedrijf kunt opbouwen met de inzet van mensen met een arbeidsbeperking, zoals bijvoorbeeld autisme, ADHD, borderline of down. En het allermooist zijn natuurlijk de mensen. We hebben een pool van loyale, betrokken en gemotiveerde krachten. Daarmee werken is gewoon een feest.’

Wist je dat ...

  • Happy Tosti zo veel mogelijk met biologische producten werkt?
  • Er meerdere schommels in de zaak hangen?
  • Er een BN’er bij Happy Tosti werkt?
  • De kunst aan de muren gemaakt is door mensen met een verstandelijke beperking?
  • Je gewoon een kijkje kunt nemen in het restaurant met Location View?

Geïnteresseerd in een baan?

Meer weten over werken bij Happy Tosti? Bel of mail met Sanne de Jong van Actor Consultancy,
030 - 291 60 25,
sannedejong@actor-consultancy.nl.
En kijk op www.happytosti.nl.

Ons ideaal is dat mensen na 2 jaar doorstromen
Gepubliceerd op: 20-02-2017

Lees meer over

Arbeidsbeperking Werkgever

Reacties

Door Kalinka Bergsma op zondag 23 juli 2017, 15:25

Geachte meeneer of mevrouw,

Is er een vacature bij Happy Tosti voor parttime werk?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Kalinka Bergsma

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord