UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
tv programma over werk zoeken met een beperking
tv programma employable me
Werken Tips

Kijktip: Intense trajecten bij Employable Me

Langdurig werklozen met psychische problemen krijgen kansen en inzichten tijdens hun zoektocht naar passend werk. In Employable Me volg je 8 bijzondere baanzoekers.

keer gelezen
68

Een pareltje bij BNN-VARA, het Britse programma Employable Me. In deze documentaire televisieserie worden langdurig werklozen met psychische problemen gevolgd in hun zoektocht naar passend werk.

Het tv-programma focust op de kwaliteiten van de deelnemers.

Zo kan Paul ‒ sinds 6 jaar heeft hij een ernstige vorm van Tourette ‒ geen baan vinden. Zijn tics worden erger in het gezelschap van anderen. Dankzij tips van experts besluit hij serieus aan de slag te gaan met fotografie. Tot die tijd was het niet meer dan een ontspannende hobby. Hij blijkt er echt oog voor te hebben.
Of ontmoet Brad. Hij stuurde honderden sollicitatiebrieven, maar kwam door zijn autisme nooit door de selectie. Totdat een bedrijf hem 2 weken stage laat lopen. Hij blijkt goed te zijn in 3d-computertekenen en het testen van software.

Aanpak veranderen

Ben heeft rechten gestudeerd, maar vindt door zijn autisme geen baan op een advocatenkantoor. Hij leert hoe hij werkgevers kan overtuigen van zijn kwaliteiten. Ellie komt erachter dat het syndroom van Gilles de la Tourette haar kansen biedt.
Employable Me toont de mens achter de aandoening en focust op de kwaliteiten van de deelnemers. Als de deelnemers met een deskundige in gesprek gaan, leren zij dat ze hun beperking niet alleen als handicap moeten zien. Zo leert Ben hoe hij zijn aanpak kan veranderen, zodat werkgevers eindelijk doorkrijgen hoeveel capaciteiten hij heeft.

Employable Me terugkijken? Ga naar NPO3

 

Beeld NPO3.nl

Gepubliceerd op: 10-09-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord