UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vind een baan via Twitter
Twitteractie #JouwBaan
Werken Tips

Twitter mee op #JouwBaan

Donderdag 22 november is de online banenmarkt #JouwBaan. Doe ook mee met deze Twitteractie. En misschien vind jij jouw baan.

keer gelezen
36

Hoe twitter je jezelf in de aandacht? Fenna Visser en Marc Awater van UWV organiseren de twitteractie #JouwBaan. Zij geven 8 tips plus 1.

1. Voorbereiding: je profielen op social media

‘Het is verstandig om je voor te bereiden op #JouwBaan’, vinden Marc en Fenna. ‘Zit je al op social media? Bekijk je profielen eens kritisch. Is je foto zakelijk genoeg? Is de omschrijving nog actueel? Vooral op LinkedIn is dat belangrijk. Beschrijf kort en helder wie je bent. Vertel wat voor werk je zoekt. Vermeld je telefoonnummer. Upload een actueel cv. Werkgevers en recruiters bekijken ook je Facebookpagina. Scherm je feestfoto’s en privéberichten liever af.’

2. Voorbereiding: Je verhaal in 280 tekens

‘Vertel in 250 tekens wie je bent en wat je zoekt. Met een positieve, originele en leuke tekst val je beter op. Zet deze tweet vast bovenaan. Zo kun je hem makkelijk retweeten op 22 november. Je hebt dan nog 30 tekens voor de belangrijke hashtags, bijvoorbeeld: #JouwBaan #ict #gelderland.’

3. 22 november: ga naar de banenmarkt #JouwBaan op Twitter

Begin de dag met je eigen tweet. Voorbeelden: Ik ben ‘Pietje Precies’, zoek werk als #servicemonteur. Ik sleutel graag voor u aan de weg! #jouwbaan #utrecht #mbo #techniek. | #ICT’er droomt van carrière als #softwareontwikkelaar. #jouwbaan #eindhoven #bijscholen. | Zet mij als zij-instromer voor de klas – dan komt mijn ‘pretpakket’ toch nog van pas. #jouwbaan #rotterdam #zij-instromer #nederlands #engels #frans #duits #chinees #docent #MO

4. Krijg informatie en tips

Via #JouwBaan vind je veel informatie. Werkgevers en recruiters tweeten vacatures. UWV tweet weetjes en nieuws over de arbeidsmarkt. Let ook op livestreams van workshops of evenementen die onderdeel zijn van #JouwBaan.  

5. Reageer op vacatures

Zie je een mooie vacature? ‘Reageer met een originele tweet: een tekst met een knipoog, een foto, plaatje, gifje of vlog. Hoe je ook reageert: laat jezelf zien.’ Als dit past bij het bedrijf, denk dan ook eens aan het maken van een videosollicitatie. Zo maak je een videosollicitatie.

6. Durf te solliciteren

‘In vacatureteksten kunnen vage kreten staan. Of soms lijken de eisen te hoog. Bedenk: werkgevers staan te springen om personeel.’ Solliciteer dus gewoon naar die leuke baan. Je kunt altijd een cursus doen. UWV kan je verder helpen met bijscholen of omscholen. Op uwv.nl lees je hier meer over.

7. #MatchAlert!

Krijg je een #matchalert? Dan ben je de ideale kandidaat voor een baan. De werkgever krijgt deze melding ook. Zo kun je direct reageren.

8. Het succes van #JouwBaan

Het is alweer de 5e editie van #JouwBaan. ‘Het mooie is dat het echt werkt’, zien Fenna en Marc. Zoals bijvoorbeeld online marketeer Sander. Hij noemde zichzelf ‘creatieve pannenkoekenbakker’. Dat viel op. Zo’n 1.600 mensen bekeken zijn online cv. Hij kreeg 11 meeloopstages, 14 sollicitatiegesprekken én een nieuwe baan.

Tip voor Twitter-beginners

Wil je beginnen met Twitter? Lees meer over werk vinden via Twitter.

Gepubliceerd op: 21-11-2018

Lees meer over

Solliciteren Werk zoeken

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord