UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Geld Video

Uitlegvideo’s Beslisboom en Rekenhulp helpen je om te zien wat er voor jou verandert in de Wajong

Met de Beslisboom en de Rekenhulp kun je makkelijk zien wat er voor jou verandert op 1 januari 2021. We helpen je met eenvoudige, korte uitlegvideo’s om deze tools in te vullen.

keer gelezen
734

De Wajong-regels veranderen op 1 januari 2021. Je kunt eenvoudig online uitrekenen en bekijken wat er voor jou verandert. Vind je dat lastig? Dan helpen we je met twee uitlegvideo’s. Zo weet je precies wat je moet doen.

Op 1 januari gaan de nieuwe Wajong-regels in. Belangrijkste wijziging: het berekenen van de Wajong-uitkering wordt een stuk makkelijker. Je hebt onlangs een brief van UWV gekregen, waarin alles uitgelegd wordt over de nieuwe regels.

Beslisboom en Rekenhulp

Weet je niet helemaal zeker wat er voor jou nou precies anders wordt? Dan kun je op UWV de Beslisboom en de Rekenhulp invullen. Dit zijn eenvoudige tools die je precies laten zien wat er voor jou en je uitkering verandert. Met de Beslisboom zie je wat de nieuwe Wajong-regels voor jou betekenen. Met de Rekenhulp kun je uitrekenen wat alle veranderingen voor de hoogte van je uitkering betekenen.

Uitlegvideo’s

We begrijpen dat het invullen van de Rekenhulp en Beslisboom best lastig kan zijn. Daarom heeft Perspectief twee uitlegvideo’s voor je gemaakt. Deze video’s vertellen je duidelijk en stap voor stap wat je precies moet doen en in moet vullen. Ook vertellen ze je wat je vooraf nodig hebt en welke vragen je moet invullen. Zo bereken je eenvoudig wat er precies voor jou verandert.

Meer informatie

Op UWV Perspectief hebben we een speciale informatiepagina gemaakt over de veranderingen. Hier staan ook meerdere uitlegvideo’s en interviews met Wajongers over de Wajongmaatregelen.

 

GEPUBLICEERD OP 02-11-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord