UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
even bijtanken
toegankelijk op vakantie
Actief blijven Achtergrond

Even bijtanken

Ooit was het lastig voor reizigers met een functiebeperking of chronische ziekte om met vakantie te gaan; tegenwoordig is er heel veel aanbod. Lees over de mogelijkheden.

keer gelezen
3332

Ooit was het lastig voor reizigers met een functiebeperking of chronische ziekte om met vakantie te gaan; tegenwoordig is er heel veel aanbod. UWV Perspectief heeft een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet.

De Zonnebloem: themavakanties en georganiseerde groepsactiviteiten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje, Turkije en Griekenland.

• Op Picturevakanties.nl bieden meer dan 300 reisaanbieders vakanties aan voor mensen met een verstandelijke beperking of autisme, mindervaliden of chronisch zieken, mensen met een psychische beperking of NAH (Niet-aangeboren hersenletsel). In binnen- en buitenland, voor ieder wat wils.

RP Care (onderdeel van Roompot Vakanties) heeft een uitgebreid aanbod van vakantiehuisjes in Nederland en Duitsland voor mensen met verschillende soorten beperkingen. 

Bijzondere vakanties: bijvoorbeeld in hotel IJsselvliedt in Wezep, De Heerenhof in Mechelen of op het schip Prins Willem Alexander. 

Ichthus reizen: christelijke reizen in Europa met gebed, zang en bijbel lezen inclusief aangepaste accommodaties.

Stichting Sjok (Stichting Jongeren Op Kamp): betaalbare vakantieweken voor jongeren met een lichamelijke handicap, begeleid door vrijwilligers.

Stichting Met de Noorderzon: low-budget vaarvakanties voor groepen en instellingen.

 Eelkedroomt: toegankelijke en bijzondere Bed & Breakfastadressen voor een weekendje weg in Nederland.

Stichting Heartbeat: vakanties in Nederland voor jongeren tot en met 30 jaar met een aangeboren hartafwijking, hun partners en familieleden. Of voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het VakantieBureau: vakantieweken voor mensen (voornamelijk ouderen) met een beperking of zwakke gezondheid. In Nederland.

Nationaal Epilepsie Fonds: aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie, die (nog) niet zelfstandig op vakantie kunnen. 

SailWise: actieve vaarvakanties voor mensen met verschillende beperkingen: lichamelijk en/of zintuiglijk, verstandelijk en/of meervoudig of met niet-aangeboren hersenletsel (nah). Individueel of in groepen. 

YMCA Nederland: groepsreizen voor jongeren tot 25 jaar in binnen- en buitenland, o.a. MCG-kamp (voor meervoudig complex gehandicapten) en tandemweekend voor visueel gehandicapten.

 Buitengewoon Reizen: individuele reizen over de hele wereld voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Sahara Travel: aangepaste reizen voor lichamelijk beperkte reizigers, naar diverse landen in het Midden-Oosten en Afrika.

 Accessible Travel: vakanties, weekendjes weg en activiteiten in Nederland voor mensen met een lichamelijke handicap.

 Stichting Wintersport Gehandicapten (SWG): wintersportgroepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking naar de Oostenrijkse en Italiaanse alpen.

 NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging): wintersportgroepsreizen voor visueel gehandicapten naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen en/of Finland. 

Algemene informatie

De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) is de overkoepelende organisatie voor aanbieders van aangepaste reizen en/of accommodaties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of chronische ziekte.

Check dubbelcheck

Maak voordat je gaat boeken een checklist, met onder andere de volgende punten:

  • hoe is het met de rolstoeltoegankelijkheid (accommodatie, vliegveld)?
  • heeft de bus/trein of het vliegtuig plek voor rolstoelen?
  • zijn er liften onderweg, op de bestemming en bij excursies?
  • is er speciaal vervoer nodig van en naar het vakantieoord?
  • heeft de accommodatie een geschikt bed?
  • is een groepsreis handiger dan een individuele reis?
  • bij individueel reizen: is er voldoende begeleiding of moet er iemand mee?
  • is een medisch paspoort nodig?
  • zijn de medicijnen in het buitenland (vrij) verkrijgbaar en houdbaar?
  • wat zijn de gegevens van de dichtstbijzijnde dokter op de bestemming?
Gepubliceerd op: 14-06-2014

Lees meer over

Vakantie Vervoer Handicap Tips

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord