UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
niet aangeboren hersenletsel
Partner met hersenletsel
Hulp geven en krijgen Tips

Partner met niet-aangeboren hersenletsel?

Heb je een partner of andere naaste met niet-aangeboren hersenletsel? Dat verandert ook jouw leven.

keer gelezen
1444

Hersenletsel heeft niet alleen lichamelijke gevolgen, maar kan ook het gedrag van iemand enorm veranderen. Hoe ga je daar als partner of naaste mee om?

Niet-aangeboren hersenletsel (nah) kan niet alleen het leven van de patiënt op z’n kop zetten, maar zeker ook dat van de partner en de naasten. Zij worden van de ene op de andere dag mantelzorger. En dat is vaak enorm ingrijpend. De combinatie van lichamelijke beperkingen en verandering van het karakter maakt het voor partners extra zwaar om hiermee om te gaan. Een partner moet veel opvangen en heeft vaak weinig tijd om stil te staan bij alle veranderingen. Het leven gaat door. De partner moet vaak opeens de nieuwe zorgtaken combineren met werken, opvoeden van de kinderen en het onderhouden van allerlei contacten. Tijd voor jezelf is hierbij noodzakelijk om het allemaal vol te kunnen houden. 

Aandacht voor partners

De Hersenstichting vraagt aandacht voor de partners en de omgeving van mensen met hersenletsel. De stichting biedt de Zorgwijzer Partners aan, met veel informatie en tips. Het is geen receptenboek met pasklare oplossingen. De Zorgwijzer is bedoeld om hulp te bieden bij het vinden van geschikte oplossingen voor uw eigen situatie. Omgaan met de gevolgen van hersenletsel is maatwerk. Er zijn grote verschillen in de leefsituatie van patiënten met nah. De Zorgwijzer Partners is niet alleen voor partners, maar is ook geschikt voor familieleden, vrienden en andere betrokkenen die zorg verlenen aan de patiënt.

De Zorgwijzer is te bestellen via de Hersenstichting voor € 5 inclusief verzendkosten. Of je kunt deze telefonisch aanvragen via 070 – 302 47 47. 

Gepubliceerd op: 23-12-2013

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord