UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
filosofische gedachten en verwondering
Filosofie en de zin van het leven
Mijn ziekte/beperking Blog

Het wonder van mijn bestaan

In het leven kun je je over veel zaken verwonderen. De uitdaging is: leren omgaan met de opgedane levenslessen. 

keer gelezen
54

Diana (37) heeft een Wajong-uitkering en werkt sinds 3 jaar met veel plezier op een basisschool. Afgelopen zomer volgde zij een cursus filosofie, omdat sommige vragen niet zomaar te beantwoorden zijn.

‘Mijn verwondering gaat over mijn leven en al het leven om mij heen’

Toen ik een jaar of 8 was en naar huis liep, verbaasde ik me ineens over het feit dat ik een echt levend kind was en over de weg liep. Ik bedacht me dat ik echt was, een mens die een heel leven ging leiden en dat dit gisteren ook al zo was en al die dagen daarvoor ook. Bovendien wist ik nog niet wat morgen mij ging brengen en ineens vroeg ik mij af: waarom besta ik? Ik kwam er niet uit. Van een jongetje uit mijn klas wist ik dat hij christelijk was en veel bad, maar daar wist ik niet zo veel van af. Toen ik thuiskwam, ging ik ook eens proberen te bidden, ik ging werkelijk op mijn knieën en er scheen zonlicht door het raam. Lekker warm. Later vroeg ik mijn vader: ‘Geloof jij in God?’ Hij antwoordde: ‘Ik geloof in wat ik kan zien.’ Dit riep bij mij weer veel vragen op: lucht kun je ook niet zien, maar ik adem het toch in?

Kinderlogica zou je zeggen en over Gods bestaan ben ik nog steeds weinig wijzer. Als ik hierop terugkijk, realiseer ik me dat er vaker momenten zijn geweest in mijn leven dat ik mij verwonderde over mijn bestaan, waarbij ik dacht: ik lig nu echt in een warm bed. Ik heb dit werkelijk bereikt. Op deze manier wil ik verder. Dit kan ik!

Waarom besta ik? Geen idee. Mijn verwondering gaat over mijn leven en al het leven om mij heen: wat er was en er nu nog is. Mijn leven komt voort uit een waar liefdesverhaal tussen mijn ouders. Tot slot vind ik leren het mooist van alles. Dat is de uitdaging: omgaan met mijn levenslessen. Ik ben er en ik tel mee!

 

Diana schreef eerder blogs voor UWV Perspectief

Gepubliceerd op: 21-12-2018

Lees meer over

Blog Zingeving

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord