UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wereldbol-psychische klachten-kan iedereen overkomen
Week van de psychiatrie-activiteiten
Mijn ziekte/beperking Tips

Week van de psychiatrie

De Week van de Psychiatrie is in 2019 van 25 tot en met 30 maart. Met diverse activiteiten is er aandacht voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

keer gelezen
1437

Tijdens de Week van de Psychiatrie (25 - 30 maart 2019) worden in het hele land activiteiten georganiseerd voor en over mensen met een psychiatrische achtergrond. De redactie van UWV Perspectief zet een aantal activiteiten voor je op een rij.

Het thema van de Week van de Psychiatrie

Het thema van 2019 is: ‘Zichtbaar?’. Dit omdat psychische problemen bij jezelf of een naaste vaak moeilijk zijn om over te praten. Tijdens de Week van de Psychiatrie wordt je uitgenodigd om een onzichtbaar stukje zichtbaar te maken. Door met elkaar in gesprek te gaan en samen naar antwoorden te zoeken, zou er meer openheid, begrip en verbinding moeten ontstaan.

Aandacht voor Week van de Psychiatrie

Ook op UWV Perspectief besteden we deze week extra aandacht aan de Week van de Psychiatrie. Lees meer over:

Activiteiten tijdens de Week van de Psychiatrie

26 maart: Open podium avond – Utrecht

In Enik Hoograven is er dinsdagavond een open podium. Van 19.30 tot 21.30 uur kun je al jouw creatieve uitingen delen. Schrijf je wel eens gedichten, raps of korte verhalen? Kom naar de open podium avond en deel jouw creatie met het publiek. Meer informatie vind je op website Week van de Psychiatrie.

27 maart: Filmavond – Noord-Brabant

Op woensdagavond kun je in 't Huis in Vlierden de film Verloren Jaren van Bas Labruyere bekijken. Bas is een man die op de filmacademie zat en psychotisch werd. Over die psychose maakte hij een film. De film begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. De avond duurt tot 21.30 uur. Meer informatie vind je op de website Week van de Psychiatrie.

27 maart: Filmavond - Utrecht

Bij Enik Overvecht begint de filmavond om 19.00 uur. Kijk jij mee naar Collateral Beauty? Deze film gaat over de worsteling om aan anderen zichtbaar te maken wat er in je omgaat na een heftige levensgebeurtenis. Neem je voor jezelf (en anderen) wat lekkers mee? Bij de locatie wordt gezorgd voor koffie, thee, limonade en natuurlijk de film. Er is plaats voor 30 mensen.

28 maart: Ontmoetingsbeurs ‘Bipolaire stoornis en psychose’ – Zeeland

Tijdens deze beurs kun je een presentatie en een interview bijwonen, er zijn informatiestands van verschillende stichtingen en je kunt het spel ‘een steekje los?’ spelen. Meer informatie vind je op de website Week van de Psychiatrie.

29 maart: Filmavond – Noord Brabant

Op vrijdagavond kun je in 't Huis in Vlierden de film Jeannes Gang bekijken. Deze film kan interessant zijn voor mantelzorgers. In deze documentaire wordt een vrouw gevolgd die 40 jaar lang mantelzorg gaf aan haar drie zussen, die allemaal klinisch opgenomen waren. De film begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. De avond duurt tot 21.30 uur. Meer informatie vind je op de website Week van de Psychiatrie.

29 maart: Afsluitend congres – Utrecht

Voorgaande jaren waren er ook al veel mooie initiatieven gedurende de Week van de Psychiatrie. Daarom is er dit jaar een afsluitend congres om de initiatieven te eren. Een congres in het Universitair Medisch Centrum waar lokale initiatieven uit de week een plek kunnen hebben. Meer informatie vind je op de website Week van de Psychiatrie.

Meer informatie over deze en andere activiteiten vind je op de website Week van de Psychiatrie.

Lees op Perspectief ook het artikel met tips over boeken, apps en films over psychiatrie.

Gepubliceerd op: 25-03-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord