UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Dagbesteding-zorgboerderij-wonen-werken
Jeroen woont en werkt op zorgboerderij-dagbesteding
Actief blijven Video

Video: Naar de dagbesteding: rust en structuur

Jeroen woont en werkt op zorgboerderij Valkendam. Het leven op de boerderij biedt hem rust en structuur.

keer gelezen
8604

Boerderij Valkendam is een biologische zorgboerderij aan de rand van Alphen aan den Rijn. Jeroen (Wajong, 29) woont al 8 jaar op deze prachtige plek, samen met 9 andere mensen met een beperking. Het leven en werken buiten biedt hem structuur en rust.

‘Ik vind het wonen en werken gewoon top’

Jeroen was geen lieverdje vroeger en hij heeft de nodige problemen gehad. Het leven op de boerderij heeft hem veranderd. Rust, structuur, goede begeleiding en de natuur hebben hem goed gedaan. Wat hij allemaal doet op de boerderij? Bekijk de video.

Werken in de dagbesteding

Boerderij Valkendam is een woon-/werkplek voor mensen met een beperking. Dat kan een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking zijn. Ook mensen die van het praktijkonderwijs afkomen zijn welkom. Naast de vaste bewoners werken er 15 mensen op boerderij Valkendam. Elke dag melken zij de koeien, werken op het erf, in de stal, in de winkel, op het land, in de werkschuur en in de moestuin. Ieder heeft een vaste taak, die elk seizoen anders is. Daarbij krijgen ze ondersteuning van de woon- en werkbegeleiders.

Jeroens leven op de zorgboerderij

Jeroen: ‘Ik woon hier nu 8 jaar. Het wonen en werken met mijn collega’s en begeleiders vind ik super. Het is echt een groep, ik voel me hier erg thuis. Ik ben een natuurmens, het is hier elk seizoen anders. In het voorjaar het jonge grut dat geboren wordt: lammetjes, jonge eendjes, kalfjes, de weidevogels. Maar ik houd ook van de warmte in de zomer, lekker zwemmen. De wintermaanden hebben sfeer; vroeg donker, met z’n allen warm bij de kachel. Naast het werken heb ik tijd genoeg voor hobby’s. Als het lekker weer is, ben ik aan het vissen. Ik speel hockey en heb op zaterdag wedstrijden. Ik spreek graag af met mijn vrienden. Om mijn hoofd leeg te maken toer ik af en toe met mijn brommertje.’

Wil je ook onder begeleiding aan de slag? Er is veel mogelijk met dagbesteding, er is altijd wel een plek die bij jou past. Meer weten over dagbesteding? Lees dan ook op UWV Perspectief:

Gepubliceerd op: 23-10-2017

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord