UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

 

Werken Tips

#niettemissen: over geldpodcasts, #GeenDorHout en staan voor het goede doel

Ga goed het weekend in en laat je inspireren door onze lees-, kijk-, luister- en doetips. #niettemissen

keer gelezen
1467

Op de Perspectief-redactie zien we zoveel mooie verhalen voorbijkomen. Van ontroerende interviews tot interessante podcasts tot sollicitatietips… En dat delen we graag met je! 

Podcasts over geld

Rondkomen van een uitkering kan erg lastig zijn. Als je meer wilt leren over geldzaken kun je eens naar een podcast luisteren. Een podcast is een soort radioprogramma waarin mensen praten over een bepaald onderwerp. Een paar handige podcasts over geldzaken op een rij:

Porterenee

Renée Lamboo zat ooit zelf in de schulden. Met haar blog en podcasts wil ze het taboe op geldproblemen doorbreken en mensen inspireren om hun eigen gelddoelen te bereiken. In haar podcastgeeft ze allerlei tips en ideeën om je financiën op orde te brengen en te houden.

Poen

Verslaggevers Wouter en Waaiers duiken in de grote wereld van het geld, waardoor je na aflevering 10 beter begrijpt hoe de economie werkt en wat je ermee moet. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken om je eigen financiën op orde te brengen. Luister de podcast hier.

Goed met geld

Als je beter wil worden met geld, kun je je in de Goed met geld podcast laten adviseren over allerlei geldzaken: van financiële vrijheid en onafhankelijkheid tot ondernemen en handige belastingtips. Millenials Bas en Arjan helpen je op weg.

Solliciteren vanuit huis

Niet alleen werken, ook solliciteren naar werk gebeurt nu vaak vanuit huis. Hoe presenteer je jezelf het beste tijdens een videosollicitatie? Het Financieele Dagbladzocht het uit.

#GeenDorHout: kwetsbaren laten hun stem horen

Voor wie het heeft gemist: begin augustus werd in de media de discussie gevoerd over mensen die extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Veel Nederlanders gaan serieus om met de coronamaatregelen, maar er is ook een groep die verwijst naar het wegsnoeien van dor hout. Dat schoot activiste Jacquie in het verkeerde keelgat. Ze deelde haar verhaal op Twitter en riep anderen hetzelfde te doen. Honderden mensen met een beperking of chronische aandoening lieten van zich horen. Zij plaatsten hun fotos om die anonieme groep kwetsbare menseneen gezicht te geven. Met succes. De hashtag #GeenDorHout was dagenlang trending topic op Twitter.

Agendatip: doe mee met Last Man Standing@home op 31 oktober

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Stichting MIND organiseert jaarlijks het evenement ‘Last Man Standing’ om geld op te halen voor jongeren met psychische problemen. Dat doen ze door mensen op palen in water te laten staan. Dit jaar organiseren ze vanwege corona een speciale thuiseditie. Tijdens Last Man Standing@home staan mensen maximaal 3 uur op een verhoging in hun eigen omgeving (huis, tuin, park in de buurt, sportveld, straat etc.). Via een online livestream zijn ze verbonden met het evenement en andere deelnemers. Wil jij ook geld ophalen voor dit goede doel? Of deelnemers sponseren? Kijk hier hoe je dat kunt doen. 

Bekijk hierboven de terugblik op de vorige editie.

 

GEPUBLICEERD OP 04-09-2020

 

Lees meer over

Tips

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord