UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Klant in thuissituatie
Werken Tips

#niettemissen: over kansen na de coronacrisis, depressie en Philips

Ga goed het weekend in en laat je inspireren door onze lees-, kijk- en luistertips. #niettemissen

keer gelezen
1725

Op de Perspectief-redactie zien we zoveel mooie verhalen voorbijkomen. Van ontroerende interviews tot interessante podcasts tot sollicitatietips… En dat delen we graag met je! 

Minister van Gehandicaptenzaken: ‘Corona biedt mensen met een beperking ongekende kansen’

Nu Nederland weer opkrabbelt uit de coronacrisis, hoopt minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink dat er blijvend iets is veranderd in het beeld dat werkgevers hebben van thuiswerken. Hij hoopt dat het positief uitpakt voor de baankansen van mensen met een beperking. Brink: ‘Het kán! Maar nu alles weer opengaat en werkgevers weer willen dat je naar kantoor komt, dan ontstaat er weer ongelijkheid. Het is mijn topprioriteit om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.’

Lees het hele interview en bekijk de video op de website van het Algemeen Dagblad

 

Podcast: Praten over depressie

Maarten en Anneleen zijn al jarenlang goede vrienden, hebben allebei een depressie gehad, maar daar nog nooit over gepraat. Waarom eigenlijk niet? In deze podcast onderzoeken zij waarom het zo moeilijk is om over depressie te praten. In aflevering 8 gaat het over arbeid als medicijn én over UWV. Maarten en Anneleen hebben beide een vervelende ervaring gehad met het UWV en daarom gaan ze verhaal nu halen. Daarvoor gaan ze in gesprek met verzekeringsarts Feico Zwerver en psychiater Ard van Oosten; een goedlachs duo met jarenlange ervaring bij het UWV.

Luister de podcast hier

 

Aan de slag bij Philips

Via het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) kunnen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een jaar lang werkervaring opdoen binnen Philips. Philips biedt het UWV WERKbedrijf en diverse gemeenten elk jaar WGP-plekken aan. In het jaarverslag lees je de verhalen van Henriette, Mamoun en Frank, die aan de slag mochten bij Philips.

Wil je meer informatie over de werkervaringsplaatsen bij Philips? Kijk dan op www.philips.nl/wgp voor de mogelijkheden.

 

Zelf iets moois gelezen, gezien of gehoord en wil je dat graag delen? Laat hieronder je reactie achter.

Lees meer over

Tips

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord