Naar hoofdinhoud

Accessible Travel

Accessible Travel is een organisatie die zich specialiseert in groepsuitjes, weekendjes weg en vakanties in Nederland voor mensen met een lichamelijke handicap.

Ook als je slecht ter been bent of een (elektrische) rolstoel of scootmobiel gebruikt, kun je gebruikmaken van toegankelijke stedentrips, vakanties en activiteiten. Je hoeft niet zelf uit te zoeken of je geplande activiteit toegankelijk is, want dat doet Accesssible Travel voor je. Op de website van Accessible Travel vind je het aanbod aan reizen en uitjes. Het is mogelijk een compleet weekendje weg te boeken, inclusief uitjes als rondleidingen of rondvaarten. Maar je kunt ook de accommodaties of uitjes los van elkaar boeken. Op de website lees je de ervaringen van andere reizigers en vind je informatie over handige hulpmiddelen zoals een strandrolstoel of een aangepaste fiets. Maar ook info over de toegankelijkheid van musea, restaurants, ziekenhuizen en apotheken.

Accessible Travel creëert duidelijkheid

In 2010 startte Veroniek Maat de organisatie Accessible Travel. ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen samen met vrienden en familie kan reizen en recreëren in Nederland. Voor mensen met een lichamelijke handicap is het vaak moeilijker om een uniek dagje of weekendje weg te organiseren. Er is veel onduidelijkheid over de toegankelijkheid en service van specifieke plekken en bestemmingen. Accessible Travel neemt dit probleem weg en zoekt tot op de bodem uit welke activiteiten en accommodaties bij de klant passen.’

Adresgegevens

Overschiestraat 182
Amsterdam
1062 XK

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Claudia werd arbeidsongeschikt en moest revalideren na haar auto-ongeluk

Hoe is het nu met … Claudia?

3 jaar geleden vertelde Claudia over haar auto-ongeluk, revalidatie en nieuwe toekomstplannen. Hoe gaat het nu met haar?

Man in Almere vertelt hoe hij donkere dagen doorkomt, UWV Perspectief

Hoe kom jij de donkere dagen door?

In de donkere maanden van het jaar zijn meer mensen somber dan anders. UWV Perspectief vroeg op straat aan verschillende mensen hoe zij vrolijk blijven in de winter.

Suzanne en Manuelle zoeken buiten gejutte spullen uit bij Juttersgeluk, UWV Perspectief

Atelier Juttersgeluk: liefde voor mens en milieu komen samen

Op het strand afval oprapen en er nieuwe producten van maken. Atelier Juttersgeluk biedt een bijzondere dagbesteding in de duinen. Redacteur Martine nam een kijkje.

Marieke rijdt in haar autootje

Autorijden met een handicap

Niet iedereen weet het, maar als je autorijdt terwijl je een handicap hebt, kan het verstandig zijn een Verklaring van geschiktheid aan te vragen.