UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
rechten en plichten bij post UWV
Dienstverlening UWV Achtergrond

Post van UWV, wat moet je ermee?

Lees altijd je post van UWV! Er kan belangrijke informatie instaan over je uitkering. 

keer gelezen
2772

Niet iedereen staat te popelen om post van UWV meteen open te maken. Doe dat toch, anders mis je belangrijke informatie en dat kan gevolgen hebben voor je uitkering.

Het is goed om je bewust te zijn van het belang om post van UWV tijdig te lezen. Reageer je bijvoorbeeld niet snel genoeg als UWV je om informatie of gegevens vraagt, dan kan dat gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat je uitkering tijdelijk wordt gestopt, of dat je tijdelijk minder krijgt. Probeer deze vervelende situaties echt te voorkomen en lees al je brieven en berichten op tijd. Dit geldt trouwens ook voor post van andere organisaties of personen die met je werk of uitkering te maken hebben.

Anderen je post laten lezen 

Weet je trouwens dat je anderen kunt machtigen om jouw UWV-post te lezen? Bijvoorbeeld als je het lastig vindt te begrijpen wat er in de brief staat. Je kunt iemand anders schriftelijk machtigen om jouw post open te maken. Digitale post ontvang je via de Berichtenbox van MijnUWV. Hier heb je een DigiD voor nodig. Op de website van DigiD lees je hoe je de machtiging regelt voor alle digitale post van overheidsinstanties, zoals UWV.

Welke informatie komt in je Berichtenbox?

UWV verstuurt steeds meer informatie digitaal. Als je je aanmeldt bij de Berichtenbox van de Rijksoverheid krijg je een melding als er een bericht klaarstaat. Via de Berichtenbox ontvang je brieven, betaalspecificaties of jaaropgaven.

Welke informatie krijg je per post?

Sommige brieven van UWV ontvang je gewoon per post. Kort gezegd zijn dit brieven die gaan over de aanvraag van je uitkering tot de beslissing over je uitkering. Maar ook informatie over de beoordeling van je arbeidsvermogen krijg je per brief. Ontvang je een uitkering van UWV, dan krijg je verdere post in principe digitaal.  

Omdat je een uitkering ontvangt van UWV heb je rechten en plichten. Wil je nog eens lezen hoe het precies zit? Kijk dan op uwv.nl.

Gepubliceerd op: 08-11-2016

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord