UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vrijwilligers hard nodig bij Resto vanHarte
Vrijwilliger Hassan bij RestoVanHarte
Actief blijven Interview

Hassan bakt brood bij Resto VanHarte

Hassan werkt als vrijwilliger bij Resto VanHarte in Amsterdam. Zo maakt hij zich nuttig en blijft hij actief in de samenleving.

keer gelezen
2566

Hassan werkt al ruim 6 jaar als vrijwilliger bij Resto VanHarte in Amsterdam. 2 keer in de week bakt hij daar de lekkerste broodjes, met veel liefde en aandacht voor zijn werk. Resto VanHarte biedt hem een plek waar hij zich nuttig kan maken, samen mét anderen vóór anderen. 

'Vrijwilligerswerk hopelijk opstap naar betaalde baan'

Wat is Resto VanHarte?

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam. In 26 buurtrestaurants door heel Nederland organiseert Resto VanHarte lekkere en betaalbare driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden. Iedereen is welkom! De gemeenschappelijke eettafel is een zeer geschikte plek om met elkaar in gesprek te raken. Zo brengt Resto VanHarte mensen met elkaar in contact. 

Nuttig maken door vrijwilligerswerk

Hassan kan vanwege rugklachten niet meer werken: 'Ik ben afgekeurd'. Hij is blij dat hij zich nuttig kan maken bij Resto VanHarte. Thuiszitten is niks voor hem. Vroeger werkte hij als bakker en hij hoopt ooit weer een betaalde baan in zijn oude vak te vinden. Hassan: ‘Ik geniet enorm van de gezelligheid hier. En de blije lach van de gasten in het restaurant als ze mijn broodjes eten.’ 

Vrijwilligers zijn belangrijk

De drijvende kracht achter Resto VanHarte zijn de vrijwilligers in de keuken. Resto VanHarte biedt ze kans op zelfontplooiing en een actievere rol in de samenleving. Dankzij hun inzet en de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zet Resto VanHarte jaarlijks bijna 120.000 maaltijden op tafel. 

Kijk altijd op de website van UWV hoe het zit met je arbeidsongeschiktheidsuitkering en vrijwilligerswerk.

Gepubliceerd op: 13-01-2014

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord