UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
vrijwilligerswerk met WGA-hulp-UWV
vrijwilligerswerk met WGA-hulp-UWV
Actief blijven Video

Vrijwilligerswerk dankzij UWV

Ad ontvangt een volledige WGA-uitkering. Hij werd vorig jaar benaderd door UWV om te kijken of vrijwilligerswerk wat voor hem zou zijn.

keer gelezen
3288

Wie voor 80 tot 100% arbeidsongeschikt is verklaard, heeft weinig te maken met UWV. UWV wil graag meer betrokken zijn bij deze groep. Daarom is een pilotproject gestart, waarbij medewerkers contact opnemen met mensen met een volledige WGA-uitkering. Om te kijken of ze nog iets voor hen kunnen betekenen.  

UWV is het pilotproject gestart voor mensen die sinds 2011 of 2012 een volledige WGA-uitkering (80-100%) krijgen. Met het project helpt UWV klanten die vaak vele jaren niet meer werken en met wie UWV geen contact heeft. Door met deze mensen in gesprek te gaan komen ze weer in beweging. En staan ze positiever tegenover hun toekomst, die ze zelf mede kunnen bepalen. Belangrijk: er zijn geen verplichtingen. 

'In eerste instantie wilde ik met rust gelaten worden'

WGA’er aan de slag

Zo nam UWV bijvoorbeeld contact op met Ad Clijsen (61). Ad is van beroep meubelspuiter. Door lymfeklierkanker is hij een tijd uit de running. Uiteindelijk probeert hij rustig zijn werk weer op te pakken, maar vermoeidheid belemmert hem in zijn werk. Hierdoor komt hij thuis te zitten en wordt hij 80-100% arbeidsongeschikt verklaard. 

Nu is Ad vrijwilliger bij een kringloopwinkel van Terre des Hommes in Tilburg. Ad: ‘Ik ben benaderd door UWV om te kijken of vrijwilligerswerk wat voor mij zou zijn. In eerste instantie wilde ik met rust gelaten worden. Ik mocht opgeven wat ik zou willen doen. Dat heb ik toen gedaan. UWV ging voor mij op zoek en al snel kwam ik in deze kringloopwinkel terecht. En daar ben ik nu heel blij mee.’

Gepubliceerd op: 02-02-2017

Reacties

Door Anjo Ketelaars op vrijdag 17 februari 2017, 11:40

Na 30 jaar in de bouw gewerkt te hebben moest ik stoppen vanwege de ziekte van kienbock en artrose. Ik kwam voor 35 - 45 % in de WAO. Het zoeken van werk en solliciteren leverde mij heel veel stress op. Ondanks mijn inzet en certificaten kreeg ik vaak te horen dat er voor mij 2 Polen konden aannemen, Na een hartinfarct ben ik uit het arbeidsproces gestapt om mezelf te beschermen.
Ik ben vele jaren actief geweest als penningmeester voor een handboogvereniging maar door gebrek aan inkomen ben ik met de sport en de functie moeten stoppen. Sinds 3 jaren werk ik voor een dierenpark wat minder stress oplevert. Ik heb nu zo'n 1180 euro aan netto inkomen. Samen met mijn vrouw is het moeilijk rondkomen. Intussen heb ik wel weer een 2e hartinfarct gehad maar ik leef nog.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord