UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
vind sportclubs die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap
app sportdrempelvrij
Actief blijven Achtergrond

App Sportdrempelvrij

Met deze nieuwe app kan je beoordelen of sportaccommodaties toegankelijk zijn.

keer gelezen
4309

Met de app Sportdrempelvrij kunnen mensen met een handicap sportaccommodaties beoordelen op toegankelijkheid. De bedoeling is dat je, door beoordelingen van anderen, ontdekt waar je het beste terechtkunt.

Voor mensen met een ziekte of handicap is het belangrijk dat het verenigingsleven ook voor hen openstaat. Dit geeft namelijk de mogelijkheid om gelijkwaardig aan de samenleving mee te kunnen doen. Dit jaar kwam tijdens de Week van de Toegankelijkheid (5 tot 10 oktober) de app Sportdrempelvrij uit. Hiermee hopen de ontwikkelaars de toegankelijkheid van sportaccommodaties te verbeteren.

Beoordelings-app

Met de app Sportdrempelvrij kan je sportaccommodaties beoordelen op toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid. Je kan je mening geven als sporter, toeschouwer of vrijwilliger. De resultaten en ervaringen van anderen kan je via de app en de bijbehorende website www.sportdrempelvrij.nl terugvinden. Zo weet je waar je met je specifieke handicap terechtkunt en wat je daar kunt verwachten. Ook krijgen sportverenigingen (en sportbonden, gemeenten etc.) meer zicht op de belemmeringen die jij ervaart bij je bezoek aan een sportaccommodatie.

Weggenomen drempel

Peter Waalboer (37) zat in het testpanel van de app. ‘Ik wilde graag meedenken over de ontwikkeling. Ik ben namelijk blind en herken de problematiek. Bij het bezoeken van een nieuwe locatie is voor mij vooral de sociale drempel erg hoog. Hoe reageren de mensen daar op mij? Is er personeel dat blinde bezoekers weet te begeleiden? De app neemt het zelf uitzoeken en regelen voor mij weg.’ Hij vraagt iedereen dan ook vooral de app te gaan gebruiken. ‘Er moeten nu veel accommodaties beoordeeld worden, allemaal op verschillende aspecten. Verschillende handicaps vragen om verschillende kwaliteiten of aanpassingen van een sportclub. Als we allemaal onze bevindingen invullen, helpen we elkaar daar weer mee!’

Gratis

Je kan de app gratis downloaden. Er is een versie voor Apple en een versie voor Android.

Gepubliceerd op: 06-11-2015

Lees meer over

Apps Toegankelijk Sporten

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord